El Creativa, el saló de les Manualitats i Artesanies, ho té tot a punt per obrir portes aquest dijous 9 de novembre a La Farga Centre d’Activitats. Fins diumenge 12 de novembre s’han programat més de 800 tallers, una exposició amb més de 10.000 productes, desfilades de moda, classes magistrals i, fins i tot, un showcooking en el seu nou espai Creativa Cake.

En una entrevista al programa Taquilla Inversa, el director del saló Juli Simón ha explicat que el secret de l’èxit d’aquesta fira és les visitants. “No venen a comprar, no venen a fer tallers, ni a passejar, ni a trobar-se… venen a fer-ho tot”, diu Simón que explica que la visita mitjana de l’assistent al Creativa és de sis hores. Enguany, s’espera rebre més de 22.000 persones, superant així la xifra de l’any passat que va ser de 18.000 visitants. “La veritat és que estem, fins i tot, una mica sobtats”, diu el director del saló en relació a les previsions d’assistents.

El saló d’aquest any inclou noves disciplines com la ceràmica, la joieria i la pastisseria creativa que tindrà el seu propi espai Creativa Cake. També es dedicarà una àmplia oferta dedicada al disseny de moda i a la confecció. Hi haurà des de desfilades de moda fins a una àmplia varietat de tallers. Un d’aquests anirà a càrrec de l’Escola Atelier Disseny Moda Barcelona (EADIModa), amb seu a L’Hospitalet. La seva directora, Gemma Rullo, explica que és “el lloc perfecte per poder explicar el què és la moda i que es pot fer com a afició, però també com a ofici”.

La moda sostenible també tindrà el seu lloc al Creativa de la mà, entre d’altres, de Sylvia Calvo, dissenyadora de moda circular i sostenible. La seva marca de roba aplica els principis d’economia circular i aprofita el residu que genera una altra indústria i el converteix en matèria prima. En el seu cas utilitza els sacs de cafè per fer vestits únics.

Make & Take, més de 800 tallers per aprendre

L’oferta de tallers del saló s’ha multiplicat, tant els que oferiran els propis expositors, com els organitzats per Creativa. La majoria d’aquests es realitzaran al Make & Take, un espai on, en només 45 minuts, es podrà aprendre, conèixer i experimentar amb tècniques i materials molt diversos dins el món de les manualitats i emportar-se a casa la seva pròpia creació. La coordinadora dels tallers, Mònica Calderón, explica que es podran fer projectes com variats com “el lettering, scrap, costura creativa, bisuteria i porcellana freda”.