El dissabte 13 de gener sabrem quin és el grup guanyador de l’Hospisona, el concurs de bandes que organitza la Fundació Casa de la Música de L’Hospitalet. De les més de 100 bandes que es van presentar a concurs, només 4 han arribat a la gran final que es viurà a partir de les 20 hores a la sala Salamandra.

Un total de 112 grups es van inscriure a l’edició d’enguany, i després de les semifinals que es van viure al mes de desembre, 4 bandes n’han sortit finalistes. Els primers són Balma, un duo musical que fusiona gèneres com el house, el drum and bass i l’UK garage amb la música urbana actual. Un altre grup finalista és Igual nos vamos a morir. Amb una proposta fresca i interessant, el grup aconsegueix transmetre amb la seva música el sentit de desamor, de fracàs i la por al bucle alienador d’una vida a la ciutat.

La veu càlida de la Cristina Len també sonarà a la Salamandra, transportant-nos a un món complex, tant musicalment com conceptualment. Fusiona música electrònica amb els sons de la seva terra, Martiago, a Salamanca, i tocs d’altres estils com el pop indie o l’R&B. Len ens parla sobre la seva realitat, l’amor i les relacions des d’una perspectiva segura, clara i crítica. Finalment, la quarta finalista és Yudi Saint X. Aquesta compositora, intèrpret i productora de Terrassa fa una aposta musical innovadora i tecnològica però d’esperit innocent i fresc.

Els concerts comencen a les 20 hores i el preu de l’entrada és de 5 euros.