El Festival Internacional de Curtmetratges de la Florida, el Filmserè, escalfa motors per a una nova edició. Impulsat pels alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Eduard Fontserè, aquest certamen ha reunit gairebé 900 films d’arreu del món. Els seleccionats es podran veure en projeccions a l’aire lliure, el 2 i 3 de juny, i a Televisió de L’Hospitalet, el 5 de juny.

26 curtmetratges competiran finalment en l’edició del Filmserè d’enguany. Es tracta d’una selecció que han fet els alumnes d’entre els 897 films que han rebut d’arreu del món i que tracten temàtiques diverses.

El Festival Internacional de Curtmetratges de la Florida va néixer el 2019 de la mà dels alumnes de l’optativa de cinema de 4t d’ESO de l’Institut Eduard Fonsterè. En aquest temps el projecte s’ha consolidat, convertint-se en un aprenentatge molt complet per als alumnes on aprenen a enfrontar-se a l’organització d’una activitat com aquesta des de redactar-ne les bases, preparar-ne la comunicació o presentar les projeccions, però sobretot, des d’on creen un espai de vinculació i relació amb el barri.

Les projeccions a l’aire dels curtmetratges seleccionats tindran lloc el 2 i 3 de juny al vespre a l’avinguda Primavera, en un acte que a més, comptarà amb música en directe i que enguany tindrà photocall.

El 5 de juny es podran veure a Televisió de L’Hospitalet, a les 20h i a les 22h. I finalment el 6 de juny tindrà lloc la gala final a l’auditori de l’edifici Planeta.