Amb els ulls posats al cel per les previsions de pluja, els Reis de l’Orient ho tenen tot preparat per a la Cavalcada 2024 a L’Hospitalet. Aquest divendres, 5 de gener, a les 17 hores, Ses Majestats Melcior, Gaspar i Baltasar visitaran la ciutat pujats a les seves carrosses, que aquest any són noves. A partir de les 17.30 hores, Televisió L’Hospitalet oferirà la Cavalcada en directe. també es podrà serguir a L’Hdigital.

Arriben novetats a la Cavalcada

Com a novetat, Ses Majestats estrenaran carrosses reials. La carrossa de Melcior representarà el nord; la carrossa de Gaspar traslladarà un ambient càlid i acollidor, i la carrossa de Baltasar representarà la natura poderosa i sàvia. Les comparses reials les conformaran companyies d’animació de teatre de carrer que representaran els elements fantàstics que formen part de l’imaginari de cada rei.

Hem pogut visitar les noves carrosses. Mireu el vídeo

Una altra novetat serà la carrossa de l’obrador de Tortells de Reis i la seva comparsa de pastissers. No hi faltaran altres les comparses: la d’anar a dormir, la carbonera, la que recull els xumets dels infants que ja s’han fet grans i la dels caramels.

A les comparses també s’hi afegiran altres novetats: enguany totes les bústies reials aniran juntes formant una gran comparsa amb més de vint carters davant de la carrossa de Melcior. Una altra novetat es troba en l’acompanyament de les carrosses: hi haurà un gran drac i també les girafes que s’han pogut veure al Campament Reial.

Arribada del Reis a l’edifici dels Mitjans de Comunicació

Els Reus d’Orient comencen el seu recorregut per la ciutat a la plaça Francesc Macià, a les 17 hores. Com ja és habitual, sortiran de l’edifici dels Mitjans de Comunicació, a Santa Eulàlia. Allà seran rebuts per les autoritats i saludaran als infants i les seves famílies que es trobin a la plaça. Un cop creuïn la plaça, pujaran a un cotxe d’època que els portarà a les seves carrosses que enguany, com a novetat, estaran esperant-los a la plaça Escorça, el punt d’inici de tot el seguici reial, a partir de les 17.30 hores.

La Cavalcada seguirà el recorregut tradicional que es pot veure al mapa i finalitzarà al voltant de les 19.30-20.00 a la plaça de l’Ajuntament.

Precisament a la plaça de l’Ajuntament, i per esperar l’arribada dels Reis, hi haurà un espectacle de dansa acrobàtica i l’animació del Pep Callau.

Un cop arribin els Reis i pugin al balcó de l’edifici Consistorial, l’alcaldessa els farà lliurament de la clau de la ciutat que obre totes les portes. Un cop feta l’entrega de la clau de la ciutat als Reis, se’ls obriran les portes del Saló de Plens, on es faran fotos amb les persones que hi vulguin entrar.

Enguany, la desfilada serà una oda a L’Hospitalet, a la convivència, i als diferents mons que integren tota una ciutat i que la fan vibrar dia a dia. Per començar, la carrossa de l’Estel, com a porta de la il·lusió, obrirà la comitiva acompanyada de música en directe que interpretarà alumnat de l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts, juntes formant una gran comparsa amb més de vint carters davant de la carrossa de Melcior.

Una altra novetat es troba en l’acompanyament de les carrosses: hi haurà un gran drac i també les girafes que s’han pogut veure al Campament Reial.

Recomanacions

Es recomana a la ciutadania que eviti concentrar-se en punts concrets del recorregut i que busqui els espais menys concorreguts per veure la Cavalcada. Les persones que no hi puguin assistir, la podran seguir en directe per Televisió de L’Hospitalet.

La Cavalcada comptarà amb un dispositiu especial d’efectius de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra, que vetllaran per la seguretat al llarg del recorregut i en les vies d’accés.A més del dispositiu policial, la Cavalcada comptarà amb la presència d’efectius dels Bombers de la Generalitat, de Protecció Civil i d’ambulàncies; d’un equip encarregat del manteniment, de la senyalització i de la neteja, i del personal de l’organització i els voluntaris.