Torre Barrina, l’equipament municipal d’innovació social i creació multimèdia, referma la seva vocació com a servei que impulsa i aixopluga el sector creatiu audiovisual. Coincidint amb el desè aniversari del centre, s’ha realitzat una jornada amb membres de productores, escoles de cinema i centres educatius relacionats amb la producció audiovisual.

Taules rodones, tallers o un espai de networking han estat algunes de les activitats organitzades per Torre Barrina dins la jornada sobre l’impuls del talent audiovisual a L’Hospitalet, que s’emmarca dins dels actes de celebració del desè aniversari de l’equipament. Diferents professionals del sector, tots amb segell local, hi han participat.

Una de les xerrades ha aplegat tres directores de festivals de cinema que es fan a L’Hospitalet: Gemma Gimeno, directora dels festivals de curtmetratges MetropoLHis i GlobaLH; Raquel Uroz, directora del Filmserè, el festival de l’institut Eduard Fontseré, de la Florida; i Vanesa Maeso, del festival Dulcinea, centrat en la visibilització i la normalització de les malalties mentals.

A banda d’aquests festivals, Torre Barrina ha acompanyat prop de 170 projectes audiovisuals i ha arribat a més de 2.000 persones usuàries, que han rebut algun tipus de formació en aquest terreny.

En una altra taula rodona, el guionista Fran Menchón, el director Santi Planet i la directora Anna Tarragona, amb vinculació amb Torre Barrina, van reivindicar el vessant cultural del cinema i val fer una crida perquè no es confongui la súper oferta de les plataformes amb qualitat.

La jornada va cloure amb un mapa audiovisual a la façana de Torre Barrina, al parc de la Marquesa.