Les Festes de Primavera comptaran, un any més, amb dos clàssics: la ruta de Primavera de Tapes i el Concurs de Cocteleria per a Joves Professionals Trofeu Ciutat de L’Hospitalet. Les dues iniciatives s’emmarquen en els projectes destinats a la promoció i la dinamització de la gastronomia local.

La Primavera de Tapes dona el tret de sortida a les rutes gastronòmiques de L’Hospitalet. En aquesta 12a edició, que es farà coincidint amb les festes de la ciutat, compta amb la participació de 29 establiments amb propostes de cuina tradicional creatives i de fusió.

Dues iniciatives Primavera de Tapes i Concurs de Cocteleria que volen posar l’accent en la qualitat del servei i que van molt lligades a l’aspecte formatiu.

Primavera de tapes 2024

La 12a edició de la Primavera de Tapes es farà coincidint amb les Festes de Primavera del 18 al 21 d’abril. Comptarà amb la participació de 29 establiments de la ciutat amb propostes de cuina tradicional, creatives i de fusió.

Aquest any, el preu de la tapa passa de 3,5 a 4 euros, a petició dels establiments participants, per adequar l’import a l’increment del preu dels aliments, però mantenint un preu ajustat per afavorir la participació.

Consulta el programa en versió PDF.

El Centre CulinaryHub, apadrina enguany la ruta Primavera Tapes, la seva directora Llúcia Castells, ha destacat que “iniciatives com aquesta són una molt bona oportunitat per posar-se en contacte amb restauradors de la ciutat i per col·laborar en donar a conèixer la gastronomia local”.

Per als participants la ruta Primavera Tapes, és un esdeveniment marcat a l’agenda gastronòmica de la ciutat i una iniciativa que posa en valor la hostaleria i la gastronomia de L’Hospitalet.

La Primavera de Tapes dona el tret de sortida a les rutes gastronòmiques de la ciutat

Enguany, L’Hospitalet acollirà vuit rutes de tapes. Després de les Festes de Primavera, començaran les rutes de tapes als barris coincidint amb les festes majors. La primera serà Sant Josep de Tapes, del 16 al 19 de maig, i la seguiran la de Santa Eulàlia de Tapes, del 30 de maig al 2 de juny; Can Serrade Tapes i Collblanc-la Torrassa de Tapes, ambdues del 13 al 16 de juny; Pubilla Cases de Tapes, del 27 al 30 de juny, i,finalment, la Florida de Tapes, del 4 al 7 de juliol.

En totes les rutes hi ha un procés participatiu, en què la ciutadania pot votar la seva tapa preferida en la categoria de la Tapa més popular i entrar en el sorteig de diferents premis. D’altra banda, en el cas de la Primavera de Tapes un jurat professional decideix els guardonats en la categoria de la Tapa de millor qualitat gastronòmica, la Tapa més saborosa i la Tapa més creativa. Els premis es lliuraran en un acte el juliol.

La darrera ruta gastronòmica de l’any és A la tardor, platillos!, que tindrà lloc al novembre amb la participació d’establiments de tota la ciutat.

Les rutes gastronòmiques són una iniciativa de l’Ajuntament en col·laboració amb el Gremi d’Hostaleria de L’Hospitalet i el blog L’Hospitalet Gastronòmic.

Divuit participants en el Concurs de Cocteleria per a Joves Professionals

El Concurs de Cocteleria per a Joves Professionals Trofeu Ciutat de L’Hospitalet —que organitza l’Ajuntament de L’Hospitalet amb la col·laboració del Club del Bàrman i el Centre de Formació d’Hostaleria de L’Hospitalet— arriba aquest any a la seva 39a edició com un referent consolidat per als professionals del sector.

L’esdeveniment té com a objectiu posar en relleu l’oferta formativa que té el sector a tot Catalunya i la mestria de joves professionals i estudiants d’aquesta disciplina.Molts dels guanyadors i participants d’aquest concurs han passat a treballar en els millors locals del sector.

Tindrà lloc el diumenge 21 d’abril al Renaissance Barcelona Fira Hotel, de L’Hospitalet, en el marc de les Festes de Primavera, amb la participació de divuit concursants d’onze escoles i cocteleries d’arreu de Catalunya. Dos dels concursants provenen del Centre de Formació d’Hostaleria de L’Hospitalet.

Els participants hauran d’elaborar i explicar un còctel pre-dinner (aperitiu) i servir-lo en quatre copes, amb set minuts de temps d’elaboració, d’acord amb les bases establertes per la International BartendersAssociation (IBA).

Jose Antonio Alcaide, tinent d’alcaldia de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, ha explicat que “aquestes dues iniciatives volen incidir molt en la qualitat del servei i dels productes que s’ofereixen als clients i als visitants de la nostra ciutat. Tot això ho hem de fer amb molta capacitació i posant en valor la feina que fan tant l’Ajuntament com els centres que es dediquen a la formació a la ciutat”.