Aquest dilluns torna l’activitat “A l’espai públic, el civisme és el millor joc” amb les civiteques distribuïdes per diferents punts de la ciutat, amb dues fixes a la plaça Espanyola i als Blocs Florida, i altres d’itinerants. 

Aquesta activitat, que es duu a terme des d’aquest dilluns i fins el 3 de setembre, serveix per dinamitzar, en diferents places, activitats i jocs per als infants per tal de fomentar el civisme i el bon ús dels espais públics.

S’instal·len dues civiteques fixes, a la plaça Espanyola (Collblanc) i a la plaça dels Blocs de la Florida (les Planes), de dilluns a diumenges, de 17 a 21 hores. La civiteca itinerant, que anirà recorrent diferents punts de la ciutat, estarà situada dimarts, divendres, dissabte i diumenge a la plaça de la Llibertat, i la resta de dies, es combina en setmanes alternes en dos emplaçaments: dilluns, al passeig de la Baldosa (Bellvitge) i a l’avinguda de Carmen Amaya (Gornal); dimecres, a les places de Francesc Macià (Santa Eulàlia) i de Lluís Companys (Centre), i dijous, a les places de la Carpa (Can Serra) i de Pubilla Cases (Pubilla Cases).

Les civiteques seran dinamitzades per agents cívics que faran activitats educatives i lúdiques amb els infants per tal de fomentar, a través del joc, valors com l’empatia, el respecte, la convivència i el civisme.

A les civiteques, on també hi col·laboren auxiliars de convivència i persones acollides a la mediació reparadora, hi haurà jocs propis com l’oca cívica, el twister cívic o el joc del mocador dels residus. Una de les novetats d’enguany és que els nens i les nenes aprendran diversos jocs del món per destacar la diversitat de la ciutat i apropar-los a les diferents cultures.