Un grup de 150 joves de la ciutat s’aplegaran el cap de setmana del 6 i el 7 de maig a Calafaell per participar a la Trobada Jove, una iniciativa del Consell de l’Esplai, la Xarxa de Centres de Lleure Educatiu i Acció Social, de L’Hospitalet, que reprèn el fil després de dos anys d’aturada per la pandèmia de la Covid.

La Trobada Jove va sorgir arran de la proposta que l’any 2012 va fer el jovent de la ciutat d’entre 12 i 18 anys, la franja de Secundària, que demanava un espai de trobada, convivència i lleure.

Felipe Campos, president del Consell de l’Esplai de L’Hospitalet, ha recordat que, a banda de la festa de final de curs per a la canalla més petita, “els joves reclamaven el seu espai, un espai en què fossin els protagonistes”.

Enguany, ja superada la pandèmia, 150 joves dels esplais Xixell, Itaca, Sanfeliu-Sant Ildefons, la Florida, Japi, AEMA, Al Vent! i de la fundació La Vinya, juntament amb 20 monitores i monitors, gaudiran d’un ampli ventall d’activitats lúdiques a l’alberg Artur Martorell, de Calafaell, a Tarragona.

Felipe Campos ha destacat que “hi haurà tota mena d’activitats i també iniciatives per fer treball cooperatiu” i ha afegit que “l’educació en el lleure és cabdal i necessita espais com aquest”.

Altres objectius de l’Acampada Jove son generar un bon clima d’interrelació i participació entre el jovent. En aquest sentit, Felipe Campos ha posat l’accent en el fet que s’han previst “activitats pensades i adequades perquè els col•lectius de totes les edats s’ho passin d’allò més bé”.

D’altra banda, el Consell de l’Esplai està ultimant l’oferta de casals i colònies que posarà a l’abast de les famílies aquest estiu, amb l’objectiu d’arribar a més de 6.000 infants. També manté interlocució amb les administracions públiques implicades i amb institucions privades per poder garantir ajudes per a les famílies que no tenen prou recursos per accedir a aquesta oferta de lleure.