Cap a les 6:00h del dilluns 17 de juny, el servei de Rodalies de les línies afectades per un robatori de coure el dia de les eleccions al Parlament de Catalunya s’ha reaprès sense incidències tal com explica la infraestructura ferroviària.

La gran majoria d’usuaris ha celebrat aquest fet, encara que alguns no eren conscients de la tornada a la normalitat i altres han denunciat a les xarxes retards en els diferents serveis:

L’R3 que va des de L’Hospitalet fins a la Tor de Querol, passant per Vic i Puigcerdà, va ser una de les línies més afectades. De fet, el tram de l’R3 no s’ha utilitzat des del passat 12 de maig per transportar usuaris, que van haver de canviar el tren per l’autobús tot i la saturació d’aquests serveis.

D’altra banda, els trens de les línies R4 Sud i R4 Nord fins ara iniciaven i finalitzaven a l’estació de L’Hospitalet i per continuar el recorregut era necessari fer un transbordament.

Ara, les línies recuperen la normalitat després d’unes obres de substitució de dos quilòmetres de cable cremat, tots els elements de seguretat i energia del centre de control de Montcada Bifurcació i la reparació dels sistemes de comunicacions afectats per l’incendi.

El robatori del 12 de maig a l’estació de Montcada Bifurcació va desencadenar incendis en diversos túnels de Barcelona, provocant la interrupció completa del trànsit ferroviari aquell dia.

També s’han dut a terme simulacions comercials per garantir el bon funcionament de les instal·lacions de seguretat reparades.