La Lliga dels Llibres, una activitat que durant molts anys havia potenciat la lectura entre els infants de primària, es va aturar arran de la pandèmia. Però la essència de l’activitat no es va perdre i fa dos anys l’escola Pau Sans va decidir tornar a posar-la en marxa. “Van ser els mateixos alumnes que ens preguntaven que quan es tornaria a fer. Tenien ganes de participar-hi”, explica l’Esther López, mestre de l’escola Pau Sans.

Primer la Lliga dels Llibres es va fer només a l’escola Pau Sans i després es van afegir cinc centres més de Sant Josep, el Centre i Can Serra.

La Lliga arriba a Collblanc-la Torrassa

Aquest curs la Lliga ha tornat a créixer. Ha estat l’escola Ernest Lluch de Collblanc la que ha liderat el projecte al qual s’hi han sumat quatres escoles més del barri.

La nova Lliga dels Llibres compta amb el suport de les biblioteques de la ciutat, que han proposat la majoria de lectures que formen part de la competició, han lliurat alguns lots de llibres i deixen les seves instal·lacions per a les trobades de les escoles participants.

Però les dinamitzadores de l’activitat, l’Esther López i la Carme Martínez, en l’entrevista al programa Aula L’H, consideren que seria necessari que l’Ajuntament tornés a fer de la Lliga un projecte municipal i que s’encarregués de la dinamització perquè així es podria fer arribar a més escoles aquesta iniciativa que és molt important per a la promoció de la lectura.

En què consisteix la Lliga dels Llibres?

L’activitat consisteix en proposar als alumnes de cinquè 12 llibres de diferents temàtiques, en català, castellà i anglès; còmic, novel·la, novel·la gràfica i poesia. Els alumnes poden llegir els llibres que vulguin i preparar preguntes sobre cadascun d’ells. Posteriorment, ja a la primavera, els centres participants competeixen entre si responent les preguntes que han preparat els alumnes.

“La competició els motiva. Però nosaltres els expliquem que allò important és gaudir de la lectura, conèixer alumnes d’altres centres i participar de la festa final. El més important no és guanyar”, explica Ésther López.

La Lliga dels Llibres fomenta el treball en equip, millora la comprensió lectora i engresca els nens i les nenes al plaer de la lectura.

Programa Aula L’H del 10 de gener sobre la Lliga dels Llibres