La Tertulia Flamenca de L’Hospitalet celebra aquest cap de setmana el 22è Certamen Internacional de Guitarra Flamenca “Ciutat de L’Hospitalet”.

Aquest concurs, tot un referent del gènere, se celebra en dues jornades, la primera aquest divendres, 3 de novembre (19.30 h), al Centre Cultural Claveles, on es duen a terme les semifinals amb músics vinguts de diferents punts de l’estat com Sevilla, Huelva, Múrcia, Granada i Barcelona.

La gran final del certamen serà, dissabte 4 de novembre (19.30 h), al Teatre Joventut, on també actuarà com a artista convidat Pablo Padilla, gran cantaor de Jerez, guanyador de diferents premis, entre ells la darrera edició del concurs de cant “L’Hospitalet Flamenco”.

Enguany, el primer premi durà el nom de “José Villar”, històric membre de Tertulia Flamenca i coordinador d’aquest esdeveniment que va morir recentment.

Paral·lelament també s’han celebrat unes sessions de màster class, per a aficionats a la guitarra flamenca i una conferència sobre Manolo Sanlúcar, gran mestre de guitarra, mort el 2022.

El Certamen Internacional de Guitarra Flamenca torna a celebrar-se després de la darrera edició de 2019, amb “El Niño Martín” (Huelva), com a guanyador. L’any 2021 no es va poder celebrar a causa de la pandèmia.