La 8a edició del Fòrum de les Cultures acollirà, al barri de La Florida els dies 17 i 30 de setembre i 1 i 2 d’octubre, una mostra de la representació de diferents cultures. Aquest any la cultura convidada és la xinesa. El Fòrum és una oportunitat per conèixer les diferents cultures que conviuen a la ciutat.

Amb el lema “L’Hospitalet territori de cultures vives” torna, a l’Avinguda de Masnou i a la de la Primavera, després de la pandèmia, una nova edició del Fòrum de les Cultures, on es podrà veure allò més representatiu de les cultures que conviuen a la ciutat, com ara un espai gastronòmic de diferents zones d’Espanya, Llatinoamèrica i d’Àsia, balls, tallers, cercaviles i amb la Xina com a país convidat en aquesta ocasió.

El primer dels actes programats serà aquest dissabte, 17 de setembre al Centre Cultural Bellvitge Gornal on a les 19h es presentarà el documental “L’H: territori de cultures vives” de antropòloga, filóloga Martha Cedeño-Pérez i produït pel Centre d’Estudis de L’H.

A l’espai de l’entrevista de l’Informatiu Martha Cedeño-Pérez ha afirmat que es tracta d’un documental que “transmet una reflexió del fet migratori de la ciutat, i de com ha aportat riquesa i una manera de fer i de ser a través de les diferents costums i de les relacions entre les persones. Reflexionem sobre com tots en algun moment o un altre acabem sent migrants”. L’autora explica que “aquesta convivència no és sempre fàcil i tot i les dificultats s’ha pogut conviure entre persones de diferents creences o vivències”.

 

El Fòrum és una oportunitat per apropar-nos a les diferents cultures des del diàleg que vol posar en valor la multiculturalitat. Pots consultar tot el programa, aquí.