Nou anys ha trigat el CE L’Hospitalet a tornar a tenir el seu juvenil en categoria estatal. Nou temporades en les quals el club sempre ha tingut la sensació de tenir una taula amb una pota de menys. Un deute que per fi ha acabat gràcies a l’anhelat ascens a Lliga Nacional Juvenil. I un dels artífexs, l’entrenador, Toni Pons, que va agafar les regnes de l’equip a la jornada 8 i, des de llavors, 17 victòries, dos empats i dues derrotes per acabar guanyant la lliga.

“Sabíem que teníem poc marge d’errada i vam treballar des del principi per punxar el mínim”, explica Toni Pons. “Nosaltres ho teníem molt clar que era possible i des del primer minut ho vam dir als jugadors”, afegeix.

I van tenir raó, perquè mesos després l’equip va poder celebrar l’ascens a un escenari de nivell com és el Nou Sardenya, estadi del CE Europa. El títol de lliga va arribar una mica més tard, com a locals, després de superar el Badalona per 3-2.

I ara, un cop assolit l’ascens, Toni Pons i el club en volen més. No es descarta buscar la Divisió d’Honor Juvenil. “La Lliga Nacional ha de ser un pas intermedi”, explica Toni Pons. “Ja no només per història, també per entitat, instal·lacions, ciutat…”, afegeix.

Més enllà dels resultats i de l’ascens, una altra de les coses que es destaca des del juvenil de l’Hospi són els molts jugadors que han debutat amb el primer equip i la projecció de bona part de la plantilla.