Transports Metropolitans de Barcelona continua amb el procés de modernització de la línia H12 de busos amb la instal·lació de carregadors ultra ràpids que faran que la mobilitat sigui més ràpida, sostenible i confortable.

S’han instal·lat dues estacions de càrrega elèctrica ultra ràpida al tram de la Granvia a tocar del barri del Gornal, que han de permetre que tots els vehicles de la línia de bus H12, la que té més recorregut metropolità de TMB, circulin amb energia neta a finals d’aquest any 2024.

Altres dos carregadors com aquests també s’han instal·lat a l’altre extrem de la línia, a l’àrea del Besòs i la Verneda. TMB ha invertit 1,3 milions d’euros en aquests sistemes d’alta tecnologia, ja que en només 5 minuts els autobusos poden disposar del 90% de l’energia que necessiten per circular. Ho fan a través d’un aparell anomenat pantògraf, una mena de braç articulat al sostre del vehicle.

La presidenta de TMB i tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet, ha recordat que la línia H12 va des de L’Hospitalet fins a Sant Adrià de Besòs “i a més té més de 22.000 validacions diàries, així que estem molt contents que a finals d’any pugui ser una línia 100% elèctrica”.

A banda de facilitar la instal·lació dels punts de recàrrega ultra ràpida, l’Ajuntament també destinarà prop de 5 milions d’euros, finançats amb els fons Next Generation, de la UE, a comprar 24 autobusos de zero emissions, que ajudaran a continuar ampliant la flota de vehicles elèctrics de TMB.

David Quirós, alcalde de L’Hospitalet, ha indicat que “donarem als nostres veïns i veïnes oportunitats de mobilitat sostenible i com administració pública serem coherents quan demanem a la ciutadania que faci un esforç per fer desplaçaments sostenibles”.

TMB ja compta amb dues línies de bus electrificades, l’H16 i la V15. La incorporació de la vintena de busos de l’H12 a l’energia elèctrica a finals d’aquests any haurà de permetre assolir la xifra total de 242 autobusos de zero emissions, 196 vehicles elèctrics i 46 d’hidrogen, una 25% de la flota.