Durant la tarda de dimecres, l’arquitecte municipal va determinar que l’alumnat de l’Escola de Música-Centre de les Arts havia de ser desallotjat per l’aparició d’unes esquerdes i diverses fissures en una de les parets de la planta baixa de l’edifici.

Tècnics municipals i un especialista en estructures han avaluat ja les esquerdes per conèixer les causes de la seva aparició i han conclòs que caldrà un estudi molt més exhaustiu, fet que farà endarrerir la tornada a les aules, com a mínim una setmana més.

Precisament, l’arquitecta municipal, Sabrina Muñoz, ha explicat que “l’estructura de l’edifici es troba sobre un terreny que té cert moviment per les vibracions. Ara s’ha manifestat una mica més contundent i preferim que sigui un estudi més profund, el geotècnic i d’estructura, que ens determini quines són les decisions a prendre”.

Detall de l’esquerda a la façana de l’EMMCA

Com que l’edifici és de titularitat pública, l’Ajuntament ja està buscant un espai alternatiu en equipaments municipals de l’entorn on es pugui acollir l’activitat que cada setmana realitzen prop de 1.300 alumnes. Fins llavors, les classes queden suspeses i així s’ha comunicat a les famílies a través d’un correu electrònic.

Un antic institut dels anys 70 reconvertit en seu de l’EMMCA l’any 2014

L’edifici va ser construït en la dècada dels 70 per acollir l’Institut Pla de Llobregat, al barri del Gornal. Després de 15 anys en desús es va reconvertir, l’any 2014, en la seu de l’Escola Municipal de Música Centre de les Arts. Fins al 2017 es van fer diverses obres de rehabilitació, tant de l’estructura com de les aules, per adequar-les a l’actual activitat.