Els nois i noies de PlaTea, el Grup de Teatre Jove de Plàudite, han preparat ‘Noa’, una obra que reflexiona sobre la violència de gènere, sobretot en l’àmbit de l’oci nocturn. Una proposta de teatre crític que vol conscienciar els joves sobre aquesta realitat.

Les violacions i agressions sexuals en l’àmbit de l’oci nocturn són una realitat amb què es poden trobar els joves. Per això, a través de l’obra ‘Noa’ els nois i noies de PlaTea, el Grup de Teatre Jove de Plàudite conviden a reflexionar entorn aquestes situacions però també sobre les diferents formes de violència envers les dones presents en el dia a dia en una crida contra la violència de gènere. “És una obra que va de cara”, ha explicat la Blanca, una de les integrants del grup.

L’obra va estrenar-se aquest mes de maig i ja s’ha representat davant d’alumnes d’instituts i esplais de la ciutat. Es tracta d’una creació pròpia dels nois i noies, alumnes de diferents grups de l’escola de teatre de Plàudite i a més, compta amb música en directe. “Volíem tractar com viuen ells la nit, què els inquieta i què els preocupa i fer-ho des del seu punt de vista“, ha afirmat Bernat Muñoz, director de ‘Noa’ i professor de Plàudite Teatre.

Després de la funció, els joves poden interaccionar amb els actors i actrius en un col·loqui que vol apel•lar la responsabilitat de les noves generacions. “Hem de conscienciar i explicar que això passa i que no s’ha de permetre”, han coincidit els nois i noies de PlaTea.

‘Noa’ ha estat tot un èxit per això des de Platea i Plàudite volen continuar representar-la el pròxim curs.