La botiga d’embalatges, articles de festa i disfresses, Vidal Vallhonrat, del barri Centre, tanca per jubilació el pròxim 31 de juliol. La Mercè Olivé i Vidal, l’última propietària, es jubila i no hi ha cap relleu. Televisió de L’H ha visitat l’establiment abans que abaixés la persiana definitivament.

Mentre la Mercè Olivé Vidal prepara un dels últims encàrrecs per a un casament, recorda com han estat els 42 anys que ha dedicat a aquest negoci familiar. “El tracte humà ha sigut molt important. Com que fem articles personalitzats, és com si haguéssim entrat a les vides dels nostres clients. Vidal Vallhorant ha format part de celebracions familiars de moltes persones de L’Hospitalet, i això m’omple d’orgull”.

La Mercè Olivé acaba de fer els 65 i ja es pot jubilar amb tots els anys cotitzats. Els seus fills han cursat estudis en àmbits molt diferents i no hi haurà relleu generacional, ni tampoc ningú s’ha interessat en el traspàs del negoci. Per tant, el pròxim 31 de juliol tancarà definitivament.

El negoci Vidal Vallhonrat va començar al barri de Sants l’any 1926 amb Joaquim Mallofrè quan va crear una empresa dedicada a la fabricació de bosses de paper. Més tard, es va traslladar a L’Hospitalet i l’any 1955 Miquel Vidal Vallhonrat, l’avi de l’actual propietària, es va fer amb el negoci. Va ser ell qui va construir l’edifici en el solar actual amb una botiga-magatzem als baixos on venien bosses de paper fetes a mà, a més de sal, carbó i serradures.

Quan la Mercè Olivé Vidal va heretar el negoci del seu avi, ara fa 42 anys, va voler fer-li un gir. I va buscar proveïdors que l’abastien d’articles per a la decoració d’esdeveniments com les comunions, els aniversaris, els casaments, etc. “En aquella època era difícil trobar aquests articles a L’Hospitalet, ni tampoc hi havia on comprar disfresses. Vam crear unes ganes i una necessitat de guarnir les festes“, ha afegit la Mercè Vidal.

En l’última dècada, però, ha estat més complicat mantenir les vendes a causa de la competència del comerç per Internet i les botigues amb preus molt baixos amb productes fabricats a la Xina.

Tot i això, la botiga Vidal Vallhonrat ha tingut una bona llista de clients habituals que li han comprat articles per a multitud de celebracions familiars fins a l’últim moment i que a partir del 31 de juliol la trobaran a faltar. “Tinc clients que em pregunten: i ara què farem? Això em deixa una llagrimeta al cor, però em fa sentir molt orgullosa per la feina que he fet per ells durant aquests anys”.