El restaurant Tabique, del barri centre, tanca després de 63 anys oferint esmorzars de forquilla i cuina tradicional a una llarga llista de clients habituals. El Manel Fontana, el seu últim propietari, es jubila i no hi ha cap relleu generacional. Televisió de L’H el va acompanyar en un dels seus últims serveis.

De la cuina del Tabique surten cada dia una mitjana de 50 menús. Però la darrera setmana la majoria de clients van reservar amb antelació per acomiadar-se del restaurant i del Manel. L’últim membre de la família Fontana en regentar aquest negoci amb 60 anys d’història.

El Manel Fontana va heretar el restaurant dels seus pares i el va continuar amb la seva dona. “Els meus pares ja no hi són i la meva dona va morir fa set anys. M’he quedat sol. Els meus fills tenen una altra feina i és normal, perquè jo els vaig animar a fugir d’una feina tan exigent. Sobretot, pel que fa als horaris i dies festius”, va afegir el Manel.

L’avi del Manel va ser qui va construir els fonaments de l’edifici per acollir un magatzem de palla i una bodega que amb el temps es va anar reconvertint en restaurant. Als pisos de dalt del restaurant sempre hi ha viscut bona part de la família. Des que falten els pares, a l’edifici només hi viuen els oncles del Manel.

“Ara que el Manel es jubila, nosaltres ens quedem sols a l’edifici i se’ns fa molt estrany. Sempre hem viscut amb més família. Intentarem vendre l’edifici sencer i anirem a viure de lloguer a un altre habitatge més accessible. Ja no podem pujar les escales de l’entrada“, va explicar la Julieta Torres, tieta del Manel.

L’essència del restaurant s’ha mantingut intacte durant tots aquests anys. S’han continuat servint els mateixos esmorzars de forquilla i els plats de la cuina tradicional catalana que preparava l’àvia. L’última cuinera, la Carina Leaños, havia pres nota de tots els detalls de les receptes i els comensals gaudeixen com ho han fet sempre. De fet, molts dels habituals venen a menjar des de fa més de 30 anys.

El Manel Fontana, amb 65 anys acabats de fer, es jubila amb la il·lusió de poder gaudir del temps amb els seus fills i els seus nets. Ja que, segons explica, no ho va poder fer quan eren petits. Assegura també, que dedicarà temps a viatjar, a la pràctica esportiva i a gaudir de bons menús de migdia a altres restaurants.