Com cada dimecres des de ja fa més de 20 anys, Pessics de Ciència, el programa degà de divulgació científica a la ciutat, ha organitzat una activitat lúdica relacionada amb la ciència i la tecnologia. En aquesta ocasió, un grup d’infants ha pogut fer tot un seguit d’experiments de biologia i química, així que durant una bona estona es dedicaran a la ciència.

Ha pogut aprendre, per exemple, a fer una mena de suc amb col llombarda per mesurar el PH dels aliments i saber amb antelació si tindran sabor àcid o amarg. També han barrejat diversos líquids per després extreure una mostra d’ADN d’una maduixa.

El Martín, que ha participat en en taller, ha explicat que després d’aixafar la maduixa amb una cullera “hem posat en un got sal i sabó de rentar els plats” i amb un filtre de cafè “s’ha fet una capa mucosa i això servia per mirar l’ADN de la maduixa”, ha afegit la Laia.

Silvia Pindado Cayuela, biòloga de l’Associació KUBS Divulgació, ha destacat que “potenciem molt la part visual i el joc perquè s’hi acostin a la ciència”. I ha afegit que “el nostre objectiu no és tant que memoritzin el que han fet sinó que copsin que, a partir de l’experimentació, poden fer coses que els hi donaran respostes a preguntes”.

La canalla científica també ha descobert que els espinacs i el guix tenen unes propietats que, combinades, permeten desplegar la gamma de colors. I que la reacció que fan el bicarbonat i el vinagre és semblant a allò que passa quan un volcà entra en erupció.

També ha agradat força el procés de fer una barreja amb molt de sucre, sucre que haurà de cristal·litzar en piruletes multicolors. La Noa ha indicat que “en una setmana ja estaran llestes”. I el Leo ha reblat el clau tot dient que “en una setmana ja les podrem menjar”.

I, en efecte, un altre aprenantatge del taller ha estat que hi ha processos científics immediats i d’altres que son de llarga durada, així que les piruletes trigaran una setmana a cristal·litzar, que ja diu la dita popular que la paciència és la mare de la ciència.