La regidoria d’Esports torna a oferir aquest estiu el programa Taitxí al Parc, un programa que ha començat aquesta setmana a Can Cluset, i que passarà per altres parcs de la ciutat durant el juliol.

Tonificar i donar flexibilitat al cos i propiciar l’estabilitat, la calma i l’equilibri emocional, aquestes son només algunes de les propietats de fer taitxí, una activitat originària de la cultura oriental, concebuda inicialment, com una de les arts marcials, però que avui és una pràctica de vida saludable.

Son moviments pausats, que sovint s’inspiren en formes o moviments d’animals diversos, enforteixen y flexibilitzen la musculatura, afavoreixen la concentració i reforcen l’equilibri emocional.

Josep Solà Llaveria ha explicat que “vam venir l’any passat i ens va agradar molt, fins al punt que hem fet taitxí al llarg de l’any al centre cívic i al poliesportiu i ara venim aquí per fer-ho a la fresca”.

Rosa Villagrassa Ortega destacat que és una activitat que incideix “en la salut física i moltíssim en la mental. Alguns moviments son una mica més complicats per la sensació de relax és total”.

En la mateixa línia, Isabel Ruiz Guardiola apunta que “aquesta relaxació fa que t’ho prenguis tot amb molta calma, amb més felicitat”.

A més, practicar taitxí, en grup i en un parc al capvespre, ajuda a combatre la calor i allunya l’estrés.

Fabienne Boyer Fontaine, monitora de taitxí de Lleuresport, l’empresa que organitza les sessions de Taitxí al Parc, afirma que “l’estrès és la malaltia de la societat actual i a nivell de cohesió social fer taitxí al parc també s dona peu a poder parlar de les nostres coses i adonar-nos que tothom som iguals”.

Isabel Pedrera Sánchez indica que “he fet amistats i ens han ensenyat a relaxar-nos, a fer les coses una mica més a poc a poc, a cuidar-nos”.

Les sessions de Taitxí al Parc es fan els dimarts i dijous al matí, de 9:30 a 11:00, i els dilluns i dimecres al vespre, de 19:30 a 21:00. Després de Can Cluset, fins l’1 d’agost, també passarà pels parcs de la Remunta, al Centre, de Bellvitge, de l’Alhambra, a Santa Eulàlia, i pel parc de Les Planes.

La informació és pot consultar al web de la regidoria d’Esports de l’Ajuntament, trucant al 93 403 65 60 o bé es pot escriure un correu electrònic a dinamitzacioesports@l-h.cat.