El cas de la Susana Pueyo, veïna de Pubilla Cases, exemplifica la problemàtica d’unes llistes d’espera que a vegades s’allarguen i poden complicar l’afectació inicial. Una situació que també denuncien des de la Federació d’Associacions de Veïns de L’Hospitalet, que anima als afectats a presentar queixes davant de l’administració.

El periple mèdic de la Susana va començar el 4 de setembre quan uns dolors abdominals la van portar a visitar al seu metge de capçalera. Després d’un estudi i les visites pertinents, la Susana va passar a la llista d’espera perquè la intervinguessin al Moisès Broggi i li extraguessin la vesícula. D’això ja en fa vuit mesos que han estat un infern per la Susana. “M’han ingressat 7 vegades i la darrera estava molt malament”, explica.

Davant una llista d’espera que podia ser d’un any, la Susana va decidir denunciar la seva situació al Síndic de Greuges de Catalunya i posar totes les reclamacions possibles. Fins i tot va demanar que l’operessin en una altra província, però li van denegar. “Jo només vull que m’operin per poder recuperar la meva vida”, ha afegit.

Finalment, la Susana podrà operar-se el 31 de maig. Però el seu cas no és un cas aïllat. Des de la Federació d’Associacions de Veïns de L’Hospitalet denuncien que les llistes d’espera són indignants. “No n’hi hauria d’haver de llistes d’espera”, ha apuntat Félix Redondo, vicepresident de la Federació d’Associació de Veïns de L’Hospitalet.

Des de la Federació animen als pacients que es troben en una situació similar a què posin les seves queixes i reclamacions. De fet, el pròxim dimarts 30 d’abril seran al CAP de Collblanc per recollir-ne.

La Geneneralitat disposa d’una web perquè els pacients puguin consultar les llistes d’espera de cada hospital. https://catsalut.gencat.cat/ca/coneix-catsalut/acces-sistema-salut/llistes-espera/intervencions-quirurgiques/consulta/