L’associació Sumem col•labora en un projecte d’una altra entitat dedicada a l’àmbit de l’accessibilitat universal i els drets del col•lectiu de diversitat funcional, Park4Dis. Es tracta d’una aplicació mòbil per saber on hi ha places d’aparcament PMR, per a persones amb mobilitat reduïda. El projecte compta amb el suport de la Fundació ONCE.
A hores d’ara, l’aplicació té geolocalitzades més de 28.000 places a 100 ciutats d’arreu d’Espanya i alguna d’Itàlia, “gràcies a voluntàries i voluntaris que ens ajuden a mapejar els seus municipis“, ha comentat Alfonso Escriche, director tècnic de Park4Dis. Aquestes 28.000 places, però, s’estima que només son un 27% del total.
A banda del mapa de les places PMR, l’aplicació de Park4Dis també facilita informació de servei. Per exemple, la UE recomana una plaça per a persones amb mobilitat reduïda per cada 40 places de la resta siguin del tipus que siguin, una ràtio que a l’Hospitalet tampoc no és compliria.
També caldria unificar a tot Espanya la senyalització al terra i als senyals de trànsit, així i les dimensions de les places. Alfonso Escriche ha recordat que a moltes d’aquestes places “una persona amb cadira de rodes no pot aparcar per les dimensions de les places, perquè no té prou espai per treure la cadira del cotxe”.
Sumem fa una crida a la ciutadania de l’Hospitalet perquè es descarreguin l’app i marquin al mapa les places per a persones amb mobilitat que trobin per tal que l’aplicació sigui el més útil possible. El seu president, Arturo Portela, ha recordat que l’app Park4Dis “és fàcil d’usar i permet afegir una foto o un comentari sobre si la plaça està ben senyalitzada, per exemple. I això és una feina que hem de fer entre totes i tots“.
A més de reivindicar més places d’aparcament PMR i ben adaptades, Sumem i Park4Dis també reclamen a l’Ajuntament una campanya per donar a conèixer totes les places disponibles a la ciutat.