El cartell de la pròxima exposició de l’artista Andrea Leria, sobre la relació entre el ciment i la natura en la història de Bellvitge, és obra de l’alumnat de Batxillerat artístic del centre Pare Enric d’Ossó. El cartell de “Som paisatge” mostra les balconades dels blocs característics del barri.

L’Andrea Leria, artista d’Assaig 7, va voler implicar aquest centre educatiu, l’únic, juntament amb l’institut Bellvitge, que imparteix aquesta modalitat, en el procés de creació comunitària de l’exposició.

En una sessió interactiva a l’aula, Javier Gil Muñana, dissenyador gràfic que col•labora habitualment amb l’Andrea Leria, i veí de Bellvitge, ha comentat els 11 cartells que s’hi ha presentat.

El Víctor Sánchez Carbó, alumne de Batxillerat artístic del Col·legi Pare Enric d’Ossó, ha explicat que “haver pogut mantenir contacte amb artistes i professionals d’això que m’agrada m’ha ajudat a reflectir molts aspectes en el que jo faig“.

De la seva banda, la seva companya, la Berta Leyva Tomás, ha assenyalat que “hem après força més del que sabíem i això ens ha pemès crear més coses“.

Finalment, la imatge gràfica de l’exposició “Som paisatge” farà esment al paisatge urbà, amb una imatge en primer pla de les balconades dels edificis que identifiquen el barri, tota una al•legoria de com l’urbanisme va fer que Bellvitge acabés donant l’esquena a l’ecosistema del riu.

Tot i així, en la línia de la vocació comunitària de l’Andrea Leria, tots els cartells formaran part de l’exposició. L’artista d’Assaig 7, entitat de l’Edificic Freixas, de Santa Eulàlia, ha destacat el “talent” de tots els treballs. I ha afegit que ha copsat molta connexió amb el jovent de Batxillerat artístic perquè “potser fan servir altres eines i dispositius, però tenim moltes coses en comú“.

“Som paisatge” donarà continuïtat a la línia de recuperació de la memòria territorial i ambiental de Bellvitge que l’Andrea Leria va iniciar amb una exposició prèvia, “La memòria de l’aigua”. Aquesta nova proposta es podrà veure al Centre Cultural Bellvitge-Gornal, a partir de l’1 de març.