La Fundació SARGIM, abans AEMA ha rebut un dels Premis confederació per la transformació social dedicada a la iniciativa que ha dut a terme a la ciutat des dels Punts TIC. Un reconeixement a la tasca que fan, especialment, els joves a l’hora d’acompanyar els veïns en els seus tràmits digitals.

A l’Espai de l’Entrevista de l’Informatiu hem parlat amb Robert López, director de la Fundació SARGIM. Ha dit que “la idea és obrir 4 punts més a la ciutat, 3 d’ells als mercats municipals, una fórmula per donar més dinamisme als propis mercats i que la gent tingui un punt de referència”.

Els joves que ajuden en els tràmits socialitzen amb els usuaris

López ha destacat dels Punts TIC “com els joves parlen el mateix llenguatge que la gent que hi va i se senten segurs i propers a ells. Tenim, fins i tot, fidels que sempre que tenen un dubte o algun problema amb l’Administració hi venen. Empoderem la ciutadania i agraïm la confiança que dipositen en nosaltres”.

El director de la Fundació SARGIM s’ha mostrat “content del resultat del TIC TRUCK, un contenidor marítim transformat en oficina de tràmit i que va néixer per la necessitat d’un servei d’aquest tipus. Un punt d’ajuda digital a la porta de casa. Ha anat molt bé a Collblanc, el servei s’ha consolidat i s’hi quedarà fix”.

Robert López ha volgut destacar “les píndoles informatives sobre dispositius i aplicacions digitals que es fan al Centre Municipal Ana Díaz Rico, un espai molt dinàmic i on la gent hi participa molt”.