El Centre de Normalització Lingüística de L’Hospitalet (CNL) amb la col·laboració de l’EMMCA (l’Escola Municipal de Música Centre de les Arts) tornen a obrir la coral ‘Veus del Món’ als seus alumnes i usuaris i busquen noves promeses vocals que se sumin al grup de cant.

Aquesta setmana han realitzat tallers per engrescar l’alumnat a participar-hi i, encara que els assajos els començaran el dijous 17 d’octubre, les inscripcions segueixen obertes.

El grup de cant coral és un punt de trobada pels estudiants. Serveix, no únicament per practicar el català, sinó per construir vincles entre els alumnes i aprendre conjuntament. La convivència és una peça essencial per l’experiència. Tots els integrants comparteixen un objectiu comú: obtenir coneixement a través de la música.  

La finalitat dels assajos és que els estudiants del CNL millorin l’ús oral del català mitjançant una activitat lúdica. “És tota una experiència que va més enllà de les aules”, afirma la coordinadora del centre de normalització lingüística, Inés Guerrero. “Volem portar el català de l’aula al carrer i en aquest cas practicar-lo a través de les cançons i la música”, diu.

Les sessions es dividiran en dues parts. En la primera es treballarà els aspectes lingüístics (les lletres de les cançons, el vocabulari i les qüestions fonètiques). En la segona part es tractarà els aspectes musicals amb la directora del cor i professora de l’Escola de Música, Mònica Peig. Es prioritzarà l’escalfament del cos i la veu, a més de l’aprenentatge de les cançons a través d’activitats dinàmiques. Els alumnes podran tractar tot tipus de música, des de cançons tradicionals de grups de rock català, fins a cançons actuals amb una durada més llarga.

No cal tenir coneixements musicals previs ni un gran bagatge lingüístic per començar a fer aquesta activitat. Els alumnes conten amb diferents nivells de català. Alguns estan començant a aprendre el idioma i altres ho parlen amb més freqüència. Aquesta iniciativa forma part del projecte Fem Tàndem L’H, que impulsa l’Ajuntament en col.laboració amb entitats i institucions del municipi per potenciar l’èxit educatiu.

Per inscriure’s cal contactar amb el CNL, a través de la pàgina web vxl.lhospitalet@cpnl.cat o amb el telèfon 93 403 20 20. Les sessions tindran lloc cada dijous a l’Ateneu de cultura popular.