Plaudite Teatre, amb la col.laboració de la regidoria de Joventut, organitza des de fa sis anys tallers als instituts de la ciutat per fomentar l’esperit crític entre els alumnes. Joves procedents de diferents contextos es relacionen entre si, posen en comú inquietuds i actituds, i les expressen a través del teatre. 

Teatre crític en els instituts és un projecte que convida a reflexionar, crear i interpretar un espectacle entre joves. En aquesta edició hi participen 4 centres de secundària de la ciutat, l’Apel.les Mestres, Bellvitge, Jaume Botey i Pedraforca. Enguany els alumnes de primer i segon de la ESO d’aquests centres han elaborat unes peces teatrals relacionades amb la “No violència”.

Eugènia Delgado, directora de Plaudite Teatre, ha explicat que “nosaltres sempre plantegem un tema d’inici, aquest any era el tema de la no violència i això acaba en un resultat final que a vegades no te res a veure amb la proposta inicial. Però el que sí que te és una cosa a dir. Es tracta de donar un punt de partida, començar a explorar que volem dir i posar-ho a l’escenari”.

A l’espectacle “Respecte” l’assetjament escolar, la homofòbia, o els videojocs, son alguns dels protagonistes. Els alumnes han volgut mostrar sobre l’escenari inquietuds i actituds davant la vida i la societat en la qual conviuen. És la sisena edició d’aquests tallers de teatre per a joves que Plaudite amb col.laboració amb l’àrea de Joventut organitza als instituts de la ciutat amb l’objectiu que els joves puguin mostrar els seus neguits i preocupacions a través de la interpretació.

Els tallers són gratuïts i estan oberts a joves que vulguin participar-hi.