Transitant soledats és el títol de l’exposició amb obres plàstiques que barregen fotografia i art tèxtil per donar visibilitat a la soledat no desitjada entre el jovent. La mostra té lloc al Centre Cultural La Bòbila i és el resultat d’un procés creatiu realitzat per sis joves de la Florida des de les seves vivències al voltant de la soledat.

Les sis joves, amb edats d’entre 17 i 30 anys, han reflexionat durant tres mesos sobre la problemàtica de la soledat no desitjada a través d’experiències personals. En aquest procés han utilitzat i barrejat la fotografia i l’art tèxtil com a mitjà d’intervenció comunitària i han acabat confeccionant diferents tapissos.

El projecte s’ha dut a terme a l’Espai Kukut en el marc del programa Ocell de foc i ha estat ideat i facilitat per Joana Calsamiglia, artista tèxtil i facilitadora de grups i processos comunitaris, i Verónica Ramilo, fotògrafa i treballadora social.

Katerina Michel és una de les participants. La seva obra gira al voltant de la metamorfosi que experimenten les papallones. “Per mi aquesta experiència m’ha suposat alliberar-me del que em passava. Les papallones representen aquest canvi que he patit. Ha estat una experiència extraordinària, m’ha encantat i vull seguir”, afirma emocionada.

Transitant soledats ha estat un procés de reflexió i aprenentatge beneficiós i enriquidor per a les participants, segons els organitzadors.

L’experiència també ha rebut el suport i la col·laboració del Pla integral de regeneració urbana les Planes-Blocs Florida, l’Àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de L’Hospitalet i la Diputació de Barcelona, en el marc del projecte Barris i comunitats: motors de transformació social.

L’exposició es podrà visitar fins al 26 d’abril.