Sis espais de la via pública, que fins ara no tenien denominació, ara ja tenen nom. Els noms es van aprovar al Ple i han estat validats pels consells dels districtes a proposta de la Comissió del Nomenclàtor. Entre ells, es dedica una plaça a l’associació Alpi i una altra a les germanes Mirabal.

A Can Serra, la fins ara coneguda popularment com a plaça de la Moncloa adopta aquest nom oficialment i ja forma part del nomenclàtor de la ciutat. “És un espai on des de sempre els veïns ens trobem, parlem i arreglem el país, per això se li diu popularment plaça de la Moncloa”, ha explicat Gregorio Martínez, tresorer de l’Associació de Veïns de Can Serra.

I també a Can Serra, l’espai al costat de seu de l’Associació Alpi i de les vies del tren passa a denominar-se plaça d’Alpi com a reconeixement a la tasca que realitza l’associació d’atenció a persones amb discapacitat. Una denominació que va plantejar l’entitat quan va complir 50 anys. “Formava part del plantejament que ens vam fer quan l’associació va complir 50 anys el 2018 per donar-nos a conèixer”, ha explicat Teresa Carmona, gerent de l’Associació Alpi. “Els nois i noies ja se l’han fet seva, ha arribat primer l’ús col·loquial i després el nom però estem molt contents”, ha afegit.

I les germanes Mirabal ja tenen també el seu espai a la ciutat. Es tracta de la cruïlla ubicada entre la Florida i les Planes i que ara porta el nom d’aquestes tres dones que van ser víctimes del dictador dominicà Trujillo i en honor de les quals es commemora el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, el 25 de novembre, dia que les van assassinar.

Un altre carrer que ja té nom és aquest vial lateral al Complex Esportiu L’Hospitalet Nord, que ara es denomina carrer dels Jocs Olímpic i recorda l’esdeveniment de 1992 en què la ciutat va ser subseu olímpica i on va entrenar el Dream Team, l’equip de bàsquet dels Estats Units. I aquesta via passa a denominar-se carrer de Sant Mateu, com a prolongació del carrer del municipi veí, Esplugues, que ja porta aquest nom. I també s’oficialitza el nom del parc de Can Rigal que fa referència a la zona verda pendent d’execució a l’entorn de la masia.

Les noves denominacions del Nomenclator ja es poden consultar al geoportal de l’Ajuntament.