Aquesta setmana s’incorporen 61 persones a l’Ajuntament de L’Hospitalet com a personal tècnic auxiliar, peonatge cívic, peonatge d’oficis, personal encarregat i ordenances a diferents equipaments i serveis de l’Ajuntament.

L’alcaldessa de la ciutat, Núria Marín, i el regidor de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, José Antonio Alcaide, els han rebut al Saló de Plens de l’Ajuntament, per donar-los la benvinguda com a personal del consistori.

Formen part del programa Treball i Formació per a les entitats locals,finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), amb l’objectiu d’afavorir l’ocupabilitat de persones en situació d’atur amb especial vulnerabilitat i amb dificultats per accedir al mercat laboral. En el marc d’aquest programa, s’ha contractat set tècniques auxiliars a través de la línia Dona, destinada a dones en situació d’atur.

Jose Antonio Alcaide ha assenyalat que “el que volem és donar-los una oportunitat al llarg d’aquests dotze mesos, per adquirir habilitats, per poder estar en millor situació quan finalitzin aquest programa el 31 d’octubre del 2024. Una experiència que servirà per intentar reincorporar-se a una altra altre feina i sinó és possible tenir mesos de cotització amb aquest temps treballat a l’Ajuntament, per quan alguns d’ells arribin a la jubilació”.

El pla d’ocupació, de dotze mesos de durada a jornada completa, consta també d’un equip d’acompanyament per tutelar l’estada del nou personal i realitzar accions formatives per a la millora de la seva ocupabilitat.

Totes les persones contractades són residents a L’Hospitalet, ja que havien d’estar registrades com a persones demandants d’ocupació a les oficines de treball de la Generalitat de la ciutat.

Afavorir l’ocupació de persones en situació de vulnerabilitat

El pla d’ocupació va destinat a persones en situació d’atur de llarga durada no perceptores de prestació per desocupació; persones destinatàries de la renda garantida de ciutadania; dones en situació d’atur i en situació de violència masclista; dones en situació d’atur de llarga durada no perceptores de prestació per desocupació; persones més grans de 52 anys en situació d’atur, i persones que no s’identifiquen amb el gènere que li va ser assignat en néixer segons les seves característiques biològiques i que estiguin a l’atur.

Eva Burguera, una de les participants, ha explicat que “fa més de vint anys que no treballo i no m’esperava tornar al mercat laboral. Em va arribar la carta de que podia optar aquesta oportunitat, vaig omplir tots els documents i s’ha fet realitat, començo aquesta setmana a treballar”.

De la seva banda, Manuel Martínez ha assegurat que “la meva situació ha estat molt difícil, durant els anys de pandèmia vaig perdre la feina, la casa, i també al meu germà. Això va fer que anímicament estigués molt malament, aquesta oportunitat ha estat una alegria per mi, encara que sigui un any només, tornar al món laboral és molt gratificant”.

En el procés de selecció, tenien caràcter preferent les dones mares de famílies monoparentals, les persones de 45 anys o més i les persones que no tenen la cotització suficient perquè se’ls reconegui la pensió de jubilació en arribar a l’edat.

L’any 2022 l’Ajuntament va contractar 165 persones a través de plans d’ocupació,amb l’objectiu de millorar el perfil i les competències professionals de les persones beneficiàries per tal que aconsegueixin una incorporació millor i més estable en el mercat de treball una vegada finalitzat el seu contracte.