Els alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Fontserè no han pogut ocultar l’entusiasme després d’haver clausurat amb nota la setena edició del Filmserè. S’han encarregat de tota l’organització del festival de curtmetratges, seleccionar els 28 curts finalistes d’entre gairebé un miler d’aspirants i tenir tot a punt per al dia de la gran gala.
Així ho explica l’Abhijot, una de les alumnes que ha participat en el festival: “M’ha agradat molt i li donaria molt bona valoració. Si no saps què fer en el futur, pots fer coses com aquesta”, comenta. El seu company de classe, el Daniel, assegura que “per un noi de la nostra edat, fer aquesta matèria pot ser molt emocionant i a la vegada molt tens”.
El Filmserè prové d’una matèria optativa per aprendre coneixements tècnics sobre el llenguatge audiovisual del cinema i tots els processos de la indústria del setè art: “És gairebé un part. Portem nou mesos preparant aquesta gala final. Realment és una experiència i un aprenentatge pels nens exquisit”, destaca el coordinador Filmserè, Eduard Isern.
L’angoixant curt Sincopat, dirigit per Pol Diggler, ha estat el guanyador a la categoria de millor curtmetratge i millor so. Precisament al film la música es converteix en una protagonista terrorífica d’una distopia tecnològica d’allò més creïble: “És un curtmetratge que combina dos objectius. Un era experimentar el terror i la ciència-ficció des del so i la música i el segon era molestar el públic, crec que hem aconseguit les dues parts”, explica el director.
A més, reconeix l’esforç dels joves: “No he vist mai que uns alumnes de 4t d’ESO arribessin a aquest nivell d’organització, és una feinada”.
Tot i l’excel·lent nivell dels curtmetratges, els organitzadors volen mantenir l’essència del Filmserè: que els protagonistes continuïn sent els alumnes i com es submergeixen en la passió pel cinema.
Pots recuperar el programa AulaLH on vam parlar de la setena edició del Festival de curtmetratges de la Florida, Filmserè.
Tots els guanyadors del Filmserè
- Millor guió i creativitat: Puedes tú solito, de Silvia Pradas
- Millor fotografia i muntatge: Tumbas vecinas, de José Antonio Gutiérrez Bustos
- Millor interpretació: Com sempre, amb Paula Jornet
- Millor curt d’animació: Homework, de Nacho Arjona
- Millor curt de temàtica social: Ángulo Muerto, de Cristian Beteta
- Millor curt en català: Blava Terra, de Marine Auclair