L’espai de la Fundació Arranz Bravo ha inaugurat l’exposició “Arranz-Bravo. Memòria expandida (1950-2023)”, que repassa l’obra de l’artista. Durant l’acte d’inauguració també es va presentar el llibre de les memòries “Arranz-Bravo. Des de dins”. Dos treballs que ja es van començar a preparar abans de la seva mort i que la Fundació ha tirat endavant per retre-li un homenatge.

El comissari de l’exposició, Jordi Garrido, ha explicat que la intenció ha estat escollir “una obra representativa de cadascuna de les etapes per les quals ha passat l’artista. Alguna de les quals s’han trobat al seu estudi de Vallvidrera i mai havien estat exposades”.

A l’exposició “Arranz-Bravo. Memòria expandida (1950-2023)”, es pot veure des d’un dels dibuixos inicials fins a altres pintures que les va acabar dies abans de la seva defunció. Com un quadre amb les seves inicials, que el va fer pensant en aquesta exposició.

Foto Gabriel Cazado. A l’esquerra, una de les darreres obres d’Arranz-Bravo

De fet, tant l’exposició com el llibre de les seves memòries “Arranz-Bravo. Des de dins”, ja estava previst que es presentessin aquesta setmana. Però el que no s’imaginaven les persones que el van fer costat és que l’homenatjat no pogués assistir a la inauguració.

El mateix Jordi Garrido, que també és l’autor de les memòries, ha explicat que “l’Eduard sempre li deia que les seves pintures havien de parlar per si mateixes, per això em va encarregar a mi que li escrivís el llibre, perquè a ell no li venia de gens de gust” .

Per a l’Albert Mercadé, director artístic de la Fundació Arranz-Bravo, aquest llibre és “una biografia plena de vivències tant personals com artístiques. El llibre és com ell, breu i intens. I el Jordi ha sabut agafar l’estil que l’Eduard, irònic i profund. També és un repàs sobre la història de la pintura catalana dels últims anys”.

Foto Gabriel Cazado. Vicenç Altaió, crític d’art, durant la inauguració

A la presentació i homenatge a Arranz-Bravo hi van assistir la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, diversos historiadors i crítics d’art i representants de l’Ajuntament. Que van reconèixer el valor del llegat que ha deixat l’artista, “des de l’escultura de l’Acollidora al Pont de la llibertat, que són ara dos símbols de la ciutat. També li estem molt agraïts per l’aposta que va fer pels artistes joves i que ara es continuarà fent a través de la fundació”, ha afegit el regidor de cultura David Quirós.

L’Exposició “Arranz Bravo memòria Expandida (1950-2023)” es pot visitar fins al pròxim 11 de febrer. A partir d’aquesta data s’iniciarà la commemoració dels 15 anys de la fundació Arranz-Bravo a L’Hospitalet.