Amb la construcció del nou edifici de l’Escola Ernest Lluch, al barri de La Torrassa, es dona resposta a una llarga reivindicació de la comunitat educativa d’aquest centre que des del 2011 ocupava mòduls prefabricats. Ara, la comunitat educativa vol continuar creixent i demana ser institut-escola.

Aquest matí han descobert la placa inaugural de l’escola. Ho han fet dotze anys després, i és que en aquest temps l’escola Ernest Lluch ha estat en barracons. Des d’aquest curs es troben al nou edifici del carrer Montseny i a l’inauguració oficial han comptat amb la presència del conseller Josep Gonzalez-Cambray que ha felicitat al professorat i les famílies.

“Felicitats i gràcies a la direcció i a tots els mestres” afirma el conseller González-Cambray, “l’educació és del millor que es pot fer a la vida. I també felicitats i gràcies a les famílies“. La directora de l’escola Ernest Lluch, Ana Fernández es felicita d’haver lluitat en tots aquests anys. “La comunitat de l’Ernest Lluch som uns somniadors i somniadores i ara fa 12 anys quan vam obrir les nostres portes, vam somniar ser una escola de qualitat i estem molt orgullosos del nostre projecte”. explica Fernández.

L’Escola Ernest Lluch participa en programes d’innovació educativa com ara la xarxa de competències bàsiques o la Plataforma petits talents científics. També participa amb l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts de L’Hospitalet amb la Brass Band, on l’alumnat de tercer a sisè de primària té accés a un instrument musical.

Un cop el somni s’ha aconseguit, ara s’obren nous reptes. Ha pujat la demanda de places. L’escola compta en aquest curs amb tres bolets, el nom amb què es coneix a les classes extres causades per la matrícula viva. Des de la comunitat educativa de l’Ernest Lluch han traslladat al conseller la necessitat de fer-se més grans i convertir-se en un institut-escola.

“Sabem que és difícil, però al districte Collblanc-La Torrassa tenim dos instituts de secundària pública i estem al cent per cent d’ocupació. Es necessiten places de secundària d’educació pública al districte” reclama Maite García, presidenta de l’AFA Escola Ernest Lluch. En un moment de la visita, en una reunió, el conseller s’ha compromés a tractar sobre aquests temes amb l’Ajuntament.

L’alcaldessa Núria Marín ha destacat al seu parlament que continuaran treballant amb la conselleria pels temes pendents sobre educació a la ciutat. “Tenim per davant la construcció de l’Escola Paco Candel (que també va començar en barracons al mateix temps que l’Ernest Lluch), farem possible les obres de millora dels centres del Pla d’urgència i un centre més d’educació especial.” destaca Marín.

El conseller Cambray no ha acceptat preguntes, però des de fonts d’Educació han confirmat que l’esperat conveni per la construcció de l’Escola Paco Candel, és a tocar.