Pas important per la construcció del nou edifici per a l’Escola Paco Candel. L’Ajuntament i la Generalitat han signat el conveni regulador que permetrà licitar les obres del nou edifici per a l’escola Paco Candel, a Santa Eulàlia.

La signatura del conveni era el darrer pas necessari per a què l’Ajuntament iniciés el procés constructiu després que arribés a un acord amb la Generalitat sobre el cost final de la futura escola, 8,18 milions d’euros.

Segons ha explicat el tinent d’alcalde d’Educació, David Quirós, en el programa Aula L’H, s’està generant el crèdit necessari i un cop estigui aprovat es començarà la licitació. Quirós espera que si tot va bé el crèdit estigui aprovat la pròxima setmana. El que Quirós no ha pogut concretar és quan s’iniciaran les obres.

El passat mes de juliol les famílies de l’ escola, que porta tretze anys en barracons, van reclamar la signatura urgent del conveni.

La matrícula viva tensiona les aules

Durant l’entrevista del programa Aula L’H, David Quirós ha recordat que la matricula viva està massificant les aules. A finals d’agost ja hi havia uns 876 alumnes de matricula viva. Al setembre ha estat necessari obrir 3 grups més d’I3 i no es descarta que en els pròxims mesos calgui obrir grups “bolet”. En aquest sentit, Quirós demana una negociació urgent amb la conselleria d’Educació per buscar solucions a curt i llarg termini.

Auxiliars de conversa d’anglès

David Quirós també va parlar del programa dels auxiliars de conversa d’anglès que es va suspendre el curs passat quan l’empresa que el gestionava es va declarar en concurs de creditors. L’Ajuntament segueix negociant per treure a concurs la contractació d’una altra empresa però, ara per ara, no pot concretar quan tornarà a posar-se en marxa aquest servei que arribava a 3000 alumnes de la ciutat.

David Quirós va visitar el plató de l’Aula L’H dimecres 13 de setembre