El dibuixant de còmics hospitalenc Jaime Martín ha guanyat el premi de Còmic Barcelona a la millor obra d’autor espanyol per “Siempre tendremos 20 años”.

Amb aquesta novel·la gràfica, Jaime Martín posava punt final a la triologia familiar que va començar amb “Jamás tendremos 20 años” i que seguiria amb “Las guerras silenciosas”. Martín té un vincle molt íntim amb el Saló del Còmic de Barcelona que és qui li ha atorgat el premi ja que va ser autor revelació al 1987 quan començava a introduir-se al món del còmic amb “El Víbora”.

Durant la cerimònia que s’ha fet de forma telemàtica, Martín ha dedicat el premi a “tota la gent que fa, parla i llegeix tebeos, a aquest col•lectiu friki o especial, o com se li vulgui dir”. El Gran Premi del Saló ha estat per Antonio Martín, historiador i “activista” del còmic Antonio Martín.

Els premis Comic Barcelona, que són votats pels professionals del còmic, tenen com a objectiu la promoció i reconeixement dels autors, alhora que donen suport a la tasca dels editors que aposten per ells. Els guardons també volen mostrar la riquesa i diversitat de còmic que es publica a Espanya, sense oblidar als nostres joves valors i als fanzines. En suma, volen ser un reconeixement al millor publicat a Espanya en cada any.