L’Ajuntament ha habilitat la primera zona d’estacionament “Petó i adéu”. La zona está situada davant dels centres educatius Xaloc, Pineda i Avantis. L’objectiu d’aquesta mesura es assegurar la fluïdesa del trànsit i augmentar la seguretat dels alumnes. La idea es que les famílies parin el cotxe durant un màxim de 5 minuts, el temps just perquè els infants baixin del vehicle, agafin la bossa i s’acomiadin o bé pugin un cop acabada la jornada escolar. Una zona reservada que vol evitar estacionaments indeguts o en doble fila. 

L’Hdigital ha pogut comprovar en primera persona com funciona el nou espai. Preses i una mica de caos davant dels centres Pineda i Xaloc i la llar d’infants Avantis, a primera hora del matí. Al voltant d’aquests centres educatius, ubicats al barri de Gornal, ha entrat en funcionament el nou espai d’estacionament “Petó i adeu”, una zona reservada en horari d’entrada i sortida de les classes per tal que les famílies que porten els fills a l’escola en cotxe puguin parar el temps just sense interrompre el trànsit i acomiadar els seus fills a peu de vorera des del vehicle. A través d’aquest nou sistema s’intenta evitar els estacionaments indeguts o en doble fila. Les famílies podran utilitzar aquesta zona durant un període màxim de 5 minuts.

Des de primera hora del matí la policia local es mobilitza per assegurar-se que les famílies fan un bon ús dels nous espais d’aparcament. 

Tot i això, la mesura però no contenta a tothom. Alguns pares i mares, amb infants d’Educació infantil que no poden caminar sols fins a l’entrada de l’escola, expressen el seu malestar per les molèsties que els comporta.

Isabel Garcia, porta els seus tres fills al Xaloc, el petit té dos anys i no pot deixar-ho anar sol fins a la porta.“No estem gaire contents realment, perquè molts tenim criatures petites, com és el meu cas que tinc un fill de dos anys, i he de deixar primer els més grans, estacionar i portar el més petit a la porta de l’escola perquè no pot anar sol, i després marxar a la feina”.

De la seva banda, Alberto Calleja, que porta els seus fills també aquest centre ha assenyalat que “els nens més petits no poden fer el ‘petó i adeu’, se’ls ha d’acompanyar i amb cinc places que hi ha aquest espai sent una escola tant gran és forma un caos a la sortida i a la entrada de les classes”.

La Guàrdia Urbana explica que en el cas de les famílies que necessitin baixar i acompanyar l’infant fins a la porta no hauran de fer ús de l’espai “Petó i adeu”, i hauran de continuar aparcant a altres llocs propers als centres.