L’Hospitalet torna a celebrar la Setmana de la Gent Gran amb un programa d’activitats per commemorar el Dia Internacional de la Gent Gran de l’1 al 8 d’octubre amb la intenció de retre homenatge als nostres avis.

A la programació s’hi inclouen més de 15 activitats com ara exposicions, actuacions musicals i teatrals, ball, conferències, un torneig de petanca  en col·laboració amb les associacions de jubilats i pensionistes dels casals i d’altres entitats de la ciutat.

El primer acte serà aquest diumenge, 1 d’octubre, amb l’homenatge a les persones centenàries de la ciutat. A l’acte que es farà al Palauet de Can Buxeres, hi acudiran 16 veïns de L’Hospitalet que han fet els 100 anys recentment. A tots, se’ls lliurarà una imatge de L’Acollidora, el símbol de L’Hospitalet realitzada per persones amb discapacitat intel·lectual de l’associació ALPI.

Entre d’altres actes cal destacar el col·loqui “Una mirada vers la soledat no volguda”, dimarts dia 3 d’octubre. També la conferència “Què cal saber sobre l’insomni?. Consells bàsics i prevenció”, el dia 5 i la mostra del programa Endolla’t, el mateix dia 5, al Casal de Gent Gran de Ca N’Arús.

Passejar és una activitat molt adequada per a la gent gran

Un altre acte serà la caminada per la ciutat, el dimecres, dia 4; el ball per a les persones grans, dissabte, 7 i la ballada de sardanes, el dia 8 que s’hi faran a la plaça de l’Ajuntament.

Una cinquena part de la població de L’H té més de 65 anys

El 20% dels hospitalencs, unes 54.000 persones tenen més de 65 anys, de les quals més de 5.700 persones més grans de 80 anys viuen soles, la majoria dones. La ciutat promou i desenvolupa activitats per a la participació activa de la gent gran per garantir els principis d’autonomia, accés a la cultura, respecte a la dignitat i promoció de l’envelliment actiu a més de tallers per combatre la bretxa digital i activitats esportives per fer front a la solitud i ampliar la xarxa social de la gent gran.

L’Hospitalet té quinze casals de gent gran, del dels quals deu són de titularitat municipal i la gent gran pot rebre el servei d’ajut a domicili, el servei de menjador, el de teleassistència o el servei de podologia, entre d’altres.