El CREA L’H, el festival de la comunitat artística del Districte Cultural de L’Hospitalet, celebra aquest cap de setmana la seva setena edició. Professionals de les arts visuals, del disseny i de la música mostren durant dos dies intervencions artístiques de nova producció en diferents espais autogestionats de L’Hospitalet.

Mireia Mascarell, tècnica responsable Districte Cultural, ha explicat que “el que volem amb aquest festival és ajudar als artistes a que puguin produir obra nova que després ells podran exportar, projectar més enllà de la ciutat.  A més també volem potenciar el talent que hi ha a L’Hospitalet, de fet d’alguna manera el que fem amb el CREA és visibilitzar-lo. També volem que espais que mai treballen plegats ho facin de manera col·laborativa. Amb aquests triangulars connectem 27 agents del Districte Cultural en un mateix projecte”.

Col·lectiu d’artistes Societat 0

Un cap de setmana, 9 espais, 10 intervencions artístiques i més de 30 artistes i col·lectius implicats

El 4 i el 5 de novembre del 2023, es podran veure les següents intervencions:

Turbina: Joan Bennàssar, amb Dràcula com a curadors (Àlex Palacin i Mònica Planes), transformen l’espai  en una turbina, a través d’una cadena d’al·lucinacions escultòriques i fílmiques. A l’Almacén Bahía (rambla de la Marina, 456, 4t pis). Dissabte, 4, d’11 a 13 h i de 17 a 20 h, i diumenge  5, de 12 a 15 h i de 17 a 19 h.

Perímetre de seguretat: Isabel Servera, amb Pilar Cruz com a curadora, exerceixen de vàlvula de transmissió entre sabers materials artesanals i urbans. A Fase (avinguda del Carrilet, 183). Dissabte, 4, d’11 a 13 h i de 17 a 20 h i diumenge, 5, de 12 a 15 h i de 17 a 19 h.

MSP1: Marc Sparfel és pura transmatèria al TPK, a cura de Jordi Garrido. MSP1 proposa una mirada sobre l’última línia de treball de l’artista. Al TPK. Art i Pensament Contemporani (avinguda de Josep Tarradellas i Joan, 44). Dissabte, 4, d’11 a 13 h i de 17 a 20 h, i diumenge, 5, de 12 a 15 h i de 17 a 19 h.

Passenger Tales Cicatrices: Núria Prieto cedeix la càmera a víctimes de la violència de gènere, que es transformen des de l’empoderament creatiu i mostren la seva mirada a l’espai de Plàudite Teatre. A l’Edifici Freixas (carrer de la Glòria, 7). Dissabte, 4, d’11 a 15 h i de 17 a 20 h, i diumenge, 5, de 12 a 13 h i de 17 a 19 h.

Jaleos y Manduca. Las moscas no van al mármol: Es tracta d’una gran acció comunitària que transita a través de la gastronomia, la performativitat, recitals veïnals i una mosca que aleteja durant la festa. A la plaça de Sant Jordi. Amb la participació del Moskamot de Santa Eulàlia. Dissabte, 4, de 12 a 17 h. Punt de trobada: plaça de l’església de Santa Eulàlia de Provençana.

Oficina de territorios perdidos y encontrados: Renata Gelosi i Mathias Klenner, amb la curadoria de Lolo&Sosaku i La Infinita, proposen una performance sonora multicanal dins de l’antiga fàbrica de La Veloz, a partir de la instal·lació “De la Tierra”, de Lolo & Sosaku. A La Veloz (carrer de la Riera dels Frares, 23). Dissabte, 4, de 16 a 17 h.

AHORA MÁS QUE NUNCA. Diarios íntimos 80% BAUL: un musical sobre la vida als barris i els extraradis de les ciutats creat a partir dels diaris íntims de l’artista Raúl Páez (1995, L’Hospitalet). A El Pumarejo (avinguda del Carrilet, 187, nau 4). Dissabte, 4, a les 20.30 h.

Figura satèl·lit:  La pintora Rita Sala, acompanyada de Margot Cuevas, transita a través de la pintura per establir relacions i tensions entre el subjecte i l’espai. Raccoon Projects (carrer de Salvador, 22). Dissabte, 4, d’11 a 13 h i de 17 a 20 h, i diumenge, 5, de 12 a 15 h i de 17 a 19 h.

9NOVES: Sociedad 0 farà la conducció itinerant pels espais del CREA, amb la curadoria de Carolina Olivares. A l’exterior dels diversos espais participants. 4 i 5 de novembre.

Rise Above: combina la dinàmica histriònica de la paraula parlada de Lydia Lunch, un dels gèneres interpretats més polèmics, amb la improvisació i el virtuosisme sensacional d’Ian White per crear una vetllada poètica i musical, tan íntima com provocativa. A la Sala Zowie (passatge de Can Polític, 13). Diumenge, 5, a les 20 h.

L’objectiu del CREA

El CREA L’H permet que artistes i curadors s’aliïn per treballar plegats sobre la base de les afinitats amb la finalitat de generar projectes site-specific, vinculant també espais creatius del territori. Així, es produeix una proposta transversal entre artistes, comissaris i espais, que creen connexions inèdites, que oxigenen i mostren el teixit creatiu de l’escena artística de la ciutat.

En aquesta edició crítics i curadors proposen conjuntament amb artistes de la ciutat, projectes i intervencions basades en les seves inquietuds, desitjos i afinitats. D’aquesta manera neixen deu propostes expressades mitjançant arts vives i eclèctiques; noves sonoritat; pintura expandida o concerts perfomàtics.

El col·lectiu de dissenyadors i creatius Sociedad 0, Premi Ciutat de Barcelona 2021 en la categoria d’arquitectura, urbanisme i disseny, ha creat el nexe d’unió entre els diferents espais. Es tracta d’una intervenció amb materials industrials duta a terme davant dels edificis on es troben els espais de creació, i aquesta repetició formal crea un lligam conceptual entre els diferents espais.