“Aquesta malaltia m’ha enganxat massa jove, què hi farem, no podem lluitar, no hi ha manera”, apunta la María Elisa Gómez, veïna de L’Hospitalet de 57 anys que pateix Alzheimer.

En el Dia Mundial de l’Alzheimer, l’Informatiu de Televisió L’H ha visitat la María Elisa que ha trobat en l’Associació de Familiars d’Alzheimer de L’Hospitalet un espai on exercitar la seva ment i mantenir-se se activa, però també un espai on poder compartir experiències amb altres persones que també pateixen aquesta malaltia.

En els tallers d’estimulació cognitiva o de musicoteràpia la María Elisa no es deixa anar, “serveix per a no allunyar-me”, indica ella mateixa.

L’Alzheimer és un trastorn progressiu i degeneratiu de les cèl·lules cerebrals que provoca un deteriorament de la memòria, el pensament i la conducta de la persona.

La prevalença de l’Alzheimer en funció de l’edat és de 2% en els majors de 59 anys, 6,5% en els majors de 79 i del 8,8% en els majors de 89 anys. Tot i que no tots els deterioraments de les capacitats mentals relacionats amb l’edat evolucionaran cap a aquesta malaltia, l’envelliment de la població comporta un augment de les persones afectades.

Per a la María Elisa “no serveix martiritzar-te, perquè morir ens morirem tots, ja està, és viure el dia el dia”.

A Catalunya, segons el Registre de morbiditat i utilització de recursos sanitaris de Catalunya (MUSSCAT), un 1,3% de la població pateix algun tipus de demència; 41.600 persones amb una mitjana d’edat propera als 82 anys tenen Alzheimer, el 71,7% de les quals són dones i el 28,3% són homes.

Al programa Veïns, Dia Mundial de l’Alzheimer