L’Escola Lola Anglada, l’Escola Ernest Lluch, l’Escola Pau Vila, l’Escola Pau Casals, l’Escola Bernat Desclot, l’Escola Milagros Consarnau i l’Escola La Carpa són els centres educatius on l’Ajuntament ha començat els treballs de millora.

Entre les tasques que s’estan duent a terme, hi destaquen els treballs d’adequació de les aules, l’eliminació de barreres arquitectòniques o millora de revestiments entre d’altres.

Escola Lola Anglada

S’han efectuat les tasques de desmuntatge de les instal·lacions informàtiques i elèctriques de l’aula d’informàtica per tal d’acollir una nova aula de suport intensiu d’escolarització inclusiva. Ara, aquestes feines les haurà de completar el Departament d’Educació de la Generalitat per tenir l’aula a punt pel pròxim curs.

Les feines de millora estan fetes per estudiants de l’Institut Provençana, gràcies a un acord de pràctiques amb l’Ajuntament, en coordinació amb la brigada municipal.

Escola Ernest Lluch

A aquesta escola del barri de la Torrassa s’ha començat a eliminar barreres arquitectòniques per a infants amb discapacitat visual a petició de l’ONCE. D’aquesta manera, es pintarà una franja de diferent color als esglaons de l’escala principal, tires negres a l’escala d’emergència, i al pati tires grogues per proporcionar contrast visual.

També, es millorarà la seguretat en les escales del pati d’accés al soterrani amb una tanca metàl·lica sobre el mur de formigó, i es col·locaran portes per evitar caigudes. Les obres també s’estan duent a terme amb els estudiants en pràctiques de l’Institut Provença i la brigada municipal.

Escola Pau Casals

S’han iniciat les obres de millora dels revestiments del porxo del pati de primària i a eliminar l’enrajolat dels pilars.

Escola Pau Vila

Abans que comenci el curs, a l’escola s’hauran eliminat les barreres arquitectòniques al pati amb l’execució d’una rampa d’accés a la pista esportiva, d’1,20 metres d’amplada.

Escola Bernat Desclot

Els treballs tindran lloc a la cuina, on es farà una millora dels revestiments i el sanejament del paviment, així com la pintura de les canonades rovellades.

Escola Milagros Consarnau

Es repararan les esquerdes de l’escala interior, una de les deficiències que les famílies del centro van denunciar a final del curs escolar.

No obstant això, la Generalitat va aprovar el 2022 la reforma integral de l’escola Milagros Consarnau per valor de 3.293.797 euros. Però aquests diners encara no s’han destinat a cap obra. Tant la direcció del centre com l’Ajuntament han reclamat el pressupost i les obres en reiterades ocasions.

Escola La Carpa

Es repararan els desperfectes als revestiments de la cuina i les rajoles trencades. Tanmateix, l’escola necessita una reforma per aconseguir el confort climàtic que té partida econòmica per part de l’Ajuntament, però la Generalitat les ha d’autoritzar.