La petita Capmany és la primera de quatre propostes artístiques amb motiu del 8 de març que organitza l’Auditori Barradas. Aquest dissabte, Tanaka Teatre ha protagonitzat un espectacle per a tots els públics on ha homenatjat la Maria Aurèlia Capmany, escriptora, pedagoga i defensora de l’igualtat de gènere.

L’Auditori Barradas dona el tret de sortida al seu cicle DonaVeu amb La petita Capmany, un espectacle del Tanaka Teatre per a tota la família. L’obra s’estrena coincidint amb els 100 anys del naixement de la Maria Aurèlia Capmany i dels 150 del seu pare, Aureli Capmany.

“La petita Capmany aborda la importància de preservar les nostres tradicions i cultura que, de fet, era precisament el què feia l’Aureli Capmany”, explica l’Ariadna Matas, directora i actriu de Tanaka Teatre. “Al principi, la Maria Aurèlia no entén la feina del seu pare però mica en mica anirà comprenent la necessitat d’aquesta tasca”, afegeix.

La protagonista entra en un univers on personatges del folklore català l’ajuden a lluitar contra l’Oblit, descobrir-se a sí mateixa i millorar la relació amb el seu pare. El desús i pèrdua de diversos elements culturals serà el ‘monstre’ de l’obra, un “reflexe d’allò que ens està passant”.  Costums, refranys o frases fetes que han fet riure al públic adult però generat certa confusió en els més petits.

La història és tendra i divertida però reflexa també el compromís de Maria Aurèlia Capmany amb la lluita per la igualtat de gènere i per la preservació de la cultura popular.

La petita Capmany és la primera de quatre propostes artístiques vinculades al feminisme actual amb motiu del 8 de març. Les altres són la Mabel Flores, les cantautores Maria Ruiz i la Mare amb l’espectacle “VueloMar” i finalment “La Otra”.