Alumnes de cinquè de l’Escola Ernest Lluch han rebut a classe a dos agents cívics, el Tirso i la Iris. Son dos dels encarregats de portar a les escoles els tallers “Ser cívic és guai”. Han explicat als alumnes la seva tasca i els han ensenyat de manera participativa les normes bàsiques de convivència i civisme. A més han animat l’alumnat a actuar de forma cívica per millorar la seva escola, el seu barri i la seva ciutat, reforçant així els sentiment de pertinença.

Entre els infants una de les infraccions que més els preocupa és la circulació dels patinets elèctrics per la vorera a una velocitat no molt adequada. Molts d’ells han manifestat la seva preocupació perquè no poden caminar tranquils per la vorera perquè els patinets circulen molt ràpid i sense respectar els vianants.

Una altra de les normes que més els ha cridat l’atenció és quan s’ha parlat del reciclatge, de com s’han de processar els residus i on s’ha de llençar cada tipus de brossa que produïm a casa nostra.

“Ser cívic és guai” és una activitat esta dirigida a escolars de 8 a 14 anys que vol fomentar els valors del civisme, la convivència i el respecte a l’espai públic a través de xerrades i diverses activitats.

Xavi Hernández, auxiliar tècnic de gestió de Civisme, ha explicat que “tot el que volem és donar a conèixer la figura dels agents cívics als infants i promocionar amb ells hàbits de convivència i hàbits cívics per fer una ciutat millor. I tot això ho fem a partir de potenciar els sentiment de pertinença al seu barri, als seus carrers i a la ciutat en general i donant-los indicacions de com podem cuidar l’espai públic on ells surten a jugar a pilota o a passejar”.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és fer reflexionar els infants sobre els problemes que generen les conductes incíviques i, també transmetre valors com el respecte, l’empatia i l’estima pel barri.

Tirso González, agent cívic, ha assenyalat que “als parcs, a les places, trobem molts nens. Llavors és molt important que sàpiguen que s’ha de fer un esforç per la convivència, per compartir els espais públics. Perquè en aquestes places o parcs també trobarem gent gran i joves, i són espais reduïts on és fonamental una bona convivència”.

De la seva banda, Iris Fernández, agent cívic, ha destacat que “a classe parlem de les problemàtiques que es troben els nens al carrer i com ells les resoldrien i quina és la manera més adient d’actuar”.

El programa municipal “Ser cívic és guai! arribarà aquest curs escolar a més de 1.800 infants d’educació primària de 19 escoles de L’Hospitalet, on els agents cívics impartiran un mínim de 88 tallers de convivència i civisme. Aquestes xifres doblen l’oferta del curs passat i consoliden una iniciativa que va començar fa sis anys a la ciutat