La Fundació Sargim, que gestiona els MercaTIC, punts d’acompanyament digital per a la comunitat, ha fet una valoració molt positiva del funcionament d’aquests equipaments que es van posar en marxa el mes de febrer.

Robert López, director de Sargim, en declaracions a l’Entrevista de l’Informatiu, ha assenyalat que “veníem de l’èxit del punt d’acompanyament digital de la Florida i del TIC Truck de Collblanc, i als mercats és un projecte molt nou, molt comunitari, i estem molt satifets, tenim números que ens estan sorprenent”.

Els MercaTIC es troben al Mercats del Centre, Bellvitge i Santa Eulàlia, i Robert González, sobre els ciutadans que en fan ús, ha reconegut que “hi ha un perfil d’usuaris similar en els mercats, però que canvia molt del que estàvem acostumats a atendre. Tant al TIC Track com a la Florida feiem molta gent jove i ara als mercats estem fem població major de 60. MercaTic neix per això, per aportar perfils poblacionals diferents dels que ja teníem, i també portar nous clients als paradistes”.

La preinscripció escolar és un dels serveis que ofereix els MercaTIC i enguany hi ha hagut encara més preinscripcions gestionades “en les dues primeres setmanes, hem estat a punt de superar les 700, i això ha servit per ajudar a fer difusió dels mercats com un punt per fer gestions” ha apuntat Robert López.

Sobre el punt TIC “Ana Díaz Rico” de la Florida-Les Planes, el primer que es va instal·lar, López ha manifestat: “pensàvem que l’any passat havíem arribat a un sostre i seguim augmentant la gent que estem atenent per fer un tràmit”.

El TIC Truck de Collblanc també s’ha consolidat com a punt d’acompanyament, i López ha afegit que “ha doblat els números de l’any passat i n’estem molt satisfets”.