Nova setmana de mobilitzacions dels treballadors de l’UTE Monbus-Julià. Des de dilluns i fins divendres, les 16 línies que recorren la comarca del Baix Llobregat en les que opera aquesta companyia funcionen amb serveis mínims. En el cas de L’Hospitalet la vaga afecta la L52, la L70 i la L72.

Serveis mínims

Segons els serveis mínims acordats, les línies funcionen al 20 per cent entre les 12 i les 16h. La resta de la jornada han d’operar amb normalitat i amb el 100% dels vehicles, encara que no es descarten possibles retards a causa de la protesta dels treballadors.

Aquesta és la segona setmana de vaga de Monbus-Julià aquest mes de juny. Les anteriors aturades les van fer del 4 al 7 de juny.

Les reivindicacions laborals actuals que han motivat la vaga se sintetitzen són tres: l’incompliment de l’acord del 2023, la manca de manteniment dels autobusos i la manca d’informació i la participació a la representació dels treballadors per part de l’empresa.

Els treballadors de la UTE ja havien protagonitzat un conflicte laboral el 2023. En aquella ocasió, exigien la finalització d’unes subrogacions que consideraven “anòmales” i la prestació d’un “servei de transport públic d’alta qualitat”. Després de mesos de protestes i jornades de vaga, el març del 2023 es va assolir un acord que va resoldre un problema al sistema d’autobusos del Baix Llobregat.