L’inici del mes de juny és sinònim de l’arribada d’una de les festes majors més esperades, la de Santa Eulàlia. Les activitats no s’han aturat en tot el cap de setmana, amb un programa ple fins diumenge.

Dissabte, el dia fort de la festa, ha començat ben d’hora amb el toc de matinades, on grallers vinguts de tot el territori, han donat despertat el barri a ritme d’una cercavila. Xavi Sánchez, un dels percussionistes de la comissió, ha explicat que “la idea és despertar el barri amb un toc de festa major. Els veïns ens aculleixen molt bé i ens donen un piscolabis abans no continuem la cercavila”.

La festa durant el dissabte s’ha concentrat entre la Plaça de Milagros Consarnau, el carrer Santa Eulàlia i el centre neuràlgic del Parc de l’Alhambra. S’hi han fet activitats per adults com taixí o sardanes, a més de concerts, tallers i jocs, que han entusiasmat la canalla.

Tot i que la pluja ha fet acte de presència en alguns moments, des de la comissió de festes del barri, estan molt contents un any més, per la gran implicació dels veïns en la festa: “Des de dijous amb Amarenas que van venir unes 600 persones, i divendres amb Cochambre, la plaça estava plena. Els veïns tenen una actitud molt participativa i ens fan arribar molt bones opinions sobre la festa major d’enguany”.

Un cop finalitzada la festa major de Santa Eulàlia, el calendari de celebracions als barris de la ciutat s’aturarà per la cita electoral europea. Es reprendrà a partir del 13 de juny a Can Serra i Collblanc-La Torrassa.