L’Ajuntament de L’Hospitalet ha iniciat la substitució de senyals de trànsit de la via pública amb textos només en català per altres que informen també en castellà.

Segons informa El Periódico de Catalunya i confirmen fonts municipals, fins el moment s’han substituït vuit senyals al barri de Santa Eulàlia.

El Ple municipal va aprovar el 2017 una moció del grup municipal de Ciutadans en que s’instava el Consistori a homologar els senyals de trànsit amb text escrit, segons dicta la Llei de Trànsit i el Reglamento General de Circulación. En concret, l’article 56 de la Ley sobre Tráfico, Circulación de Vehículos a Motor y Seguridad Vial indica que els textos dels senyals hauran d‘estar escrits com a mínim en castellà, com a idioma oficial de tot l’Estat.

La substitució dels vuit senyals duta a terme per l’Ajuntament coincideix amb la denuncia interposada per un veí de Santa Eulàlia que ho reclamava, encara que no ha calgut sentència. Aquesta persona és Àngel Escolano, president de l’entitat Convivencia Cívica Catalana (CCC). Escolano a través de les seves xarxes socials mostra satisfacció per haver guanyat “petites batalles que si fem tots ens faran guanyar la guerra”.

L’entitat Convivencia Cívica Catalana (CCC) s’ofereix a córrer amb les despeses jurídiques de totes les accions que puguin emprendre els ciutadans interessats en aconseguir els mateixos objectius: introduir el bilingüisme en els senyals de trànsit.