Els actes festius tindran com a eix principal el Parc de la Serp. Cultura popular, música, Fira del Comerç, la tradicional Mostra de Vins i Caves, o la fira d’entitats, ocuparan els carrers del barri. La presentació del programa anirà a càrrec d’Antonio Gata, president de la Comissió de Festes de Sant Josep.

Sant Josep dona el tret de sortira a les festes majors dels barris de L’Hospitalet amb un ampli programa d’activitats del 11 al 14 de maig. La Festa Major començarà el dijous a les 20.30h, al Parc de la Serp, localització central dels actes, amb la presentació de la celebració i el pregó a càrrec d’Antonio Gata, president de la Comissió de Festes de Sant Josep. Acte seguir hi haurà un espectacle de màgia.

Divendres, de 18 a 20h, Master de Zumba, a la Plaça Puig i Gairalt. De 18:00 a 22h, torna la Fira d’Artesans al Parc de la Serp. De 19:30 a 21:30, els alumnes de l’EMMCA oferiran un concert al Parc de la Serp. A les 21.30h, es podrà gaudir del correfoc, bestiari i tabalada. Ho organitza Diables Kabra i el recorregut iniciarà al carrer d’Enric Prat de la Riba. A la nit hi haurà disco-mòbi a la plaça de Puig i Gairalt i el concert de ‘Enemigo Público’, al Parc de la Serp.

Dissabte torna la Fira del Comerç entre el carrer Vilumara i el carrer Joan Maragall, organitzat per el Grup de Botiguers de Sant Josep.També tindrà lloc la 15a Mostra de Vins i Caves del barri organitzada pel Celler d’en Pep al carrer de l’Estrella. Durant tota la jornada hi hauran diferents tallers com de gegants i futbol 3×3, paella popular, i correfocs, entre altres activitats. A la nit la música és la protagonista amb Concert Jove a la plaça de Puig i Gairalt i el Gran ball de Festa Major amb l’Orquestra Urban.

Els festejos conclouen diumenge, amb trobada de gegants i capgrossos, cercavila de trabucs, l’esmorzar popular, l’exibició de puntaires espectacles infantils i actuació per a la gent gran. Les havaneres i el rom cremat i l’espectacle de llum i color al Parc de la Serp posaran el punt final a la celebració.

El programa complet de la Festa Major de San Josep es por consultar aquí.

Calendari de festes majors dels barris

 • Festa Major de Sant Josep, l’1 de maig i de l’11 al 14 de maig.
 • Festa Major de Santa Eulàlia, del 31 de maig al 4 de juny.
 • Festa Major de Can Serra, del 8 a l’11 de juny.
 • Festa Major de Collblanc-la Torrassa, del 9 a l’11 de juny.
 • Festa Major de Pubilla Cases, del 13 al 16 de juny.
 • Festa Major del Centre, del 15 al 21 de juny.
 • Festa Major de Granvia Sud, el 17 i el 18 de juny i del 23 al 25 de juny.
 • Festa Major de Sanfeliu, del 22 al 25 de juny.
 • Festa Major de Gornal, del 29 de juny al 2 de juliol.
 • Festa Major de la Florida, del 29 de juny al 2 de juliol.
 • Festa Major de Bellvitge, del 8 al 17 de setembre.
 • Festa Major de Ciutat Comtal, del 22 al 24 de setembre.

Rutes de tapes als barris

Un cop tancada la Primavera de Tapes amb un gran èxit de participació, les rutes de tapes continuen coincidint amb les festes majors dels barris. L’Hospitalet acollirà enguany sis rutes gastronòmiques als barris, la primera de les quals durant la Festa Major de Sant Josep, de l’11 al 14 de maig, amb set establiments participants.

Les rutes gastronòmiques proposen a la ciutadania creacions culinàries d’establiments de la ciutat, una iniciativa en col•laboració amb el Gremi d’Hostaleria de L’Hospitalet i el blog L’Hospitalet Gastronòmic.

En totes les rutes hi ha un procés participatiu, en què la ciutadania pot votar la seva tapa preferida en la categoria de la Tapa més popular i entrar en el sorteig de diferents premis. D’altra banda, un jurat expert decideix el guardonat per la Tapa de millor qualitat gastronòmica. Els premis es lliuraran en un acte el juliol.