Sandra Carrillo explica que “porto set anys fent versions dels clàssics de la salsa, la cúmbia o el merengue i ara tenia ganes de fer alguna cosa més moderna. Amb l’àlbum faré reggaeton, pop, electromerengue o house”.

El disc reunirà una dotzena de cançons escrites per l’artista hospitalenca, de les quals ja es coneixen els dos primers senzills.

Es tracta de “Guayaba”, un electromerengue que pren el nom d’una fruita tropical per parlar d’un amor d’estiu que arriba després d’una relació tòxica. L’altre tema és “Nachalka” -que en rus significa “descarada”-  i que és un reggaeton amb què l’artista retrata alguns dels malentesos i xocs culturals que ha viscut en viure en un país estranger.

Precisament, el títol escollit pel disc és “Metanoia”, un terme grec que fa referència als processos de transformació. “Vull parlar de totes aquestes situacions que et donen com a resultat un canvi interior. Tot el disc té aquesta idea”, diu Carrillo.

El disc, que fins ara s’ha enregistrat a Lituània, es continuarà gravant en un estudi de Roma amb un productor dominicà. La previsió és presentar un nou single a principis d’any i publicar l’àlbum complet abans del proper estiu.

Sandra Carrillo, que havia estat uns anys compaginant els estudis d’Economia amb actuacions en bars musicals de Barcelona, va arribar el 2015 a Lituània buscant un canvi d’aires per retrobar-se amb sí mateixa i provar de consolidar la seva carrera artística.

Allí es va envoltar de músics lituans i va iniciar diferents projectes, tots ells amb un denominador comú: els ritmes llatins. Amb grups com Rumba NorteSabor Latino o Sandra Carrilo y Los Gringos ha portat la rumba, la salsa o el merengue per diferents festivals i mitjans de comunicació de Lituània.

“Als lituans els agrada molt la música llatina i la rumba espanyola perquè per a ells és molt exòtica i els dona molta energia. El fet de ser exòtica allà em va donar més oportunitats que les que tenia a Barcelona o a L’Hospitalet”, assegura la cantant.