L’Àrea Metropolitana de Barcelona ampliarà els propers mesos la xarxa de Bicibox superant les 3.000 places que hi ha repartides a diferents ciutats metropolitanes. Gairebé el 40% de les places actuals del Bicibox donen servei a estacions de RENFE Rodalies, FGC, Metro, Tramvia i punts d’intercanvi amb el Bus Metropolità.

D’aquesta manera l’organisme metropolità assenyala, davant l’anunci de la prohibició indefinida de l’ús de patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal (VMP) al transport públic, que aquest servei esdevé una de les principals alternatives per aparcar patinets i altres VMP i facilitar la intermodalitat entre patinet i transport públic.

Entre finals d’aquest 2023 i principis del 2024, l’AMB ampliarà en més d’un 20% la xarxa Bicibox, el servei metropolità d’aparcament segur de bicicletes, amb nous mòduls i aparcaments de gran capacitat. D’aquesta manera, se sumaran més de 600 noves places, que faran que el servei superi l’oferta de 3.000 places.

Nous aparcaments de gran capacitat a la ciutat

A L’Hospitalet, a El Prat de Llobregat i Viladecans hi ha previst la construcció de nous aparcaments de gran capacitat, que tindran entre 25 i 70 places: a L’Hospitalet (Hospital de Bellvitge, Avinguda Carrilet i Renfe Bellvitge), i al Prat (estacions de metro L9 Cèntric i Moreres) i a Viladecans (estació de Renfe).

També s’estan instal·lant 20 mòduls nous de 14 places en 8 municipis metropolitans, amb l’impuls d’un aparcament de gran capacitat a L’Hospitalet de Llobregat (Collblanc) i dos més a El Prat de Llobregat (Mas Blau i Renfe El Prat).

El Bicibox, un servei metropolità complementari al transport públic, està implantat en 25 municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona i té com a objectiu l’aparcament segur de bicicletes. Tot, per fomentar la intermodalitat i els desplaçaments sostenibles a la gran Barcelona. Actualment, el servei del Bicibox té 21.276 usuaris i 2.572 places.