El cap de llista del PSC, Salvador Illa, ha visitat L’Hospitalet. Des d’un centre cultural de Bellvitge ple a vessar, el candidat socialista ha carregat contra la inacció, diu, dels diferents governs independentistes d’Esquerra i Junts. Per això, assegura, cal passar pàgina.

“Proposo obrir un temps nou, perquè els últims deu anys no han estat bons per a Catalunya perquè els governs no han fet res”, ha lamentat. “Ara estem en situació de sequera però no estem preparats per fer-hi front perquè l’última dessaladora la va fer el president Montilla. En educació estem a la cua d’Espanya, i en infraestructures, mentre alguns amplien la Fira per generar riquesa, altres bloquegen l’ampliació de l’aeroport”.

Precisament, l’ampliació de l’aeroport de El Prat és una de les qüestions que l’alcaldessa, Núria Marín, ha reivindicat com una peça clau per al futur de L’Hospitalet.

Marín ha afirmat que “necessitem un president de la Generalitat que cregui en les ciutats i en L’Hospitalet, que ens ajudi a ser una gran ciutat de la cultura, la innovació, el treball o la biomedicina”.

En aquest sentit, Salvador Illa també ha defensat la unitat i la concòrdia per fer avançar Catalunya.

Així, Illa ha dit que “volem que tornin a venir de la resta d’Espanya i d’Europa a veure com fem les coses aquí. Els instruments per aconseguir-ho són l’autogovern, la millora d’Espanya i estar atents a Europa, i el mètode no és l’enfrontament. L’actitud ha de ser col·laborar amb el govern d’Espanya i amb els ajuntaments”.

Durant l’acte també s’ha celebrat la decisió de Pedro Sánchez de continuar presidint el govern espanyol. En aquest sentit, el candidat número 9 per Barcelona, l’hospitalenc David Pérez, assegura que les eleccions al Parlament “són un doble vot perquè també serviran per ratificar el suport a les polítiques de Sánchez”

Illa també ha proposat mesures com encarregar una auditoria sobre la situació dels serveis públics a Catalunya o crear una Comissaria General de la Dona dels Mossos d’Esquadra.