SAGA, el saló del gaming, torna L’Hospitalet amb la seva segona edició i ho fa amb l’objectiu de consolidar-se com l’esdeveniment de referència dels videojocs en català. El saló es farà de l’1 al 3 de desembre a La Farga Centre d’Activitats.

Enguany, el saló organitzat per la Plataforma per la Llengua s’amplia a tres dies i preveu arribar fins als 5.000 visitants procedents de tots els territoris de parla catalana en un espai que, entre altres coses, vol reivindicar la inclusió del català a la interfície de les videoconsoles de Nintendo, Xbox i Play Station. També es posarà l’accent en els àmbits educatiu i empresarial i afegirà espais específics per a creadors, pòdcasts, networking i jocs clàssics. I no faltaran, tampoc, les competicions de jocs com League of Legends, que ocuparan l’escenari central de La Farga.

Enguany el saló dobla el seu espai i passa de 50 a 70 expositors. Es creen 50 nous punts per jugar a videojocs actuals i retro, la LAN Party creix amb més hores i escenari propi, i augmenten les activitats professionalitzadores i el debat sobre les escletxes del sector (gènere, inclusió i accessibilitat)

En el marc del saló, que aspira a ser l’esdeveniment de referència del gaming en llengua catalana, es lliuraran els Premis SAGA, que incorporen una categoria per al videojoc en català amb més impacte social, i un premi de l’AMIC al creador en català de l’any de continguts sobre videojocs.

El programa de cultura Taquilla Inversa ha entrevistat a la directora de Plataforma per la Llengua, Rut Carandell.